Очільник Херсонської обласної ради, якому висунули підозру в замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк, Владислав Мангер дав свідчення у суді. У свою чергу він звинувачує в організації вбивства генерала Служби безпеки України Данила Доценка.

Про це він повідомив під час судового засідання по обранню йому запобіжного заходу.

"Катерина Гандзюк мала тісні зв'язки з СБУ і перебувала в його особистому підпорядкуванні. В особистих розмовах зі мною генерал Доценко неодноразово заявляв про особисту неприязнь до партії" Батьківщина", - додав Мангер.

Очільник Херсонської облради не тільки розповів про зв'язки Гандзюк і СБУ, а й заявив, що напад на дівчину став наслідком протистояння херсонської поліції і СБУ. Мангер уточнив, що вважає справу проти нього політично мотивованим і спрямованим проти лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також Мангер попросив суд пройти перевірку на поліграфі брехні. Та суддя Шевченківського райсуду Києва, де проходить засідання справи Гандзюк, Олександр Кіпчарскій відмовив у задоволенні клопотання захисту звинуваченого про перевірку на поліграфі.

"Не розумію, чому взагалі це все відбувається. Прокурор хоче обрати для мене запобіжний захід - тримання під вартою, але не хоче, щоб я пройшов перевірку на поліграфі. Як довести, що я не маю до цього відношення. Хочете, щоб я сів у тюрму, то так і скажіть", заявив Мангер у суді.

Владислав Мангер

Варто зазначити, що восени 2017 року Катерина Гандзюк звинуватила у корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіціі в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її посту у соцмережах про це, але програв суд.

Нагадаємо, що голові облради Херсонщини Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що охоронці Порошенка безжально порвали плакат активіста з написом "Хто замовив Катю Гандзюк?".