У суботу, 9 лютого, на Подолі у Києві поліція затримала активістів без жодних пояснень. Такі дії правоохоронців перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко назвала "неадекватними".

Про це чиновниця написала на своїй особистій сторінці у Facebook.

"Поліція має захищати суспільний порядок. Але її дії до мітингуючих були неадекватними. І звичайно, ми очікуємо від нових поліцейських і нової моралі. В Україні Бандера – це ім'я українського героя, а не лайка. Особовий склад силових структур має це знати", – йдеться в дописі Геращенко.

Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради також повідомила, що винні у вбивстві активістки Каті Гандзюк понесуть покарання, слідство над цією справою триває. Ірина Геращенко закликала не використовувати цю трагедію для політичних інтриг.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Враження, що є ті, кому дуже хочеться, аби увага суспільства переключилася з трагедії Катерини на учасників акцій. Й особливо це враження посилюється в передвиборчий період.
Я розумію стан її батьків і друзів. І справедливі вимоги щодо розслідування. Але дії певних осіб, більше схожі на провокації, мені зрозуміти важко", - написала Геращенко.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков після подій у Києві також закликав учасників виборчої кампанії домовитися про принципи чесної конкуренції та відмовитися від "ненависті" та "підлих провокацій". Безпосередньо інцидент із застосуванням сили міністр не коментував.

Державне бюро розслідувань вже відкрило кримінальне провадження за фактом імовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції на Контрактовій площі.

Нагадаємо, що охоронці Порошенка забрали телефон у активіста, який хотів підняти плакат із написом "Хто замовив Катю Гандзюк?" та порвали його.

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що двійник Юлії Тимошенко йде в президенти: ЦВК здивувала списком.