Знамениті портрети Шевченка від ілюстратора Андрія Грєхова в київському метро були порізані за допомогою ножа.

За цим стоїть вінницький активіст Юрій Павленко з прізвиськом Хорт, який раніше був судимий за захоплення обласної адміністрації.

Націоналіст порізав картини з допомогою ножа прямо на очах у здивованих пасажирів.

Відео було опубліковано співтовариством "Київ Оперативний".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Станція метро «Тараса Шевченко», невідомий неадекват псує портрети «Тараса Григоровича на сучасний лад»... P.S: знімала дівчина, яка проходила повз.

Geplaatst door Киев Оперативный op Zondag 17 februari 2019

За фактом псування майна кримінальну справу не порушили, оскільки керівництво метро не подавало заяву в поліцію.

Відео, опубліковане очевидцями, детально вивчається і вирішується, чи варто заводити справу за хуліганство.

На своїй сторінці в Facebook Хорт висловив незгоду з інтерпретацією портретів у виконанні галереї "Дукат" і назвав їх українофобією.

Він знаменитий тим, що порвав портрет Порошенко під час мітингів 6 грудня 2014 року. Тоді він говорив, що був засуджений не за захоплення вінницької адміністрації, а за вандалізм.

Варто нагадати, що в Київському метро, на станції " Тараса Шевченка, український художник Олександр Гріхів зобразив легендарного українського поета в образах знаменитих кіногероїв і історичних постатей. Варто відзначити, що виставка відбулася за підтримки Національного музею Шевченка і Київського метрополітену, передає ТСН.

Київське метро
Київське метро

Кияни та гості столиці можуть подивитися на Тараса Шевченка в образі Спайдермена, Дарта Вейдера, Термінатора, Вільяма Уоллеса з фільму "Хоробре серце", вченого Альберта Ейнштейна і інших.

Автори виставки, яка має назву "Квантовий стрибок Шевченка", вважають, що таким чином можуть спонукати молодь більше дізнаватися про життя українського поета, яке було набагато цікавіше, ніж це викладають в школі.

Під кожною ілюстрацією можна прочитати пояснення, як саме Шевченко пов'язаний з персонажем на малюнку.

Нагадаємо, У Харкові підлітки увірвалися в метро, протестуючи проти подорожчання проїзду: перестрибували турнікети, відео

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У київському метро Шевченка перетворили в Термінатора: сплав вільнодумства і науки

Також Знай.ua" писав про те, що У Києві побили учасника Нацвідбору на Євробачення: напали натовпом в метро