Минулого тижня, в період з сьомого по тринадцяте лютого, на Львівщині майже чотириста людей захворіли на кір.

У повідомленні Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України говориться: "В 2019 році за тиждень (07.02-13.02) зареєстровано 391 випадків захворювання на кір, в т. ч. 272 дітей до 17 років, що становить 69,6%, серед дорослих - 119 випадків (30,4%). За тиждень до цього (31.01-06.02) - 460 випадків. Найбільше випадків зареєстровано у вікових групах - 5-9 та 10-14 років. 71,7% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 277 осіб (70,8%), в тому числі 198 дітей до 17 років".

В області сьогодні, 18 лютого, розпочався етап вакцинації учнів львівських навчальних закладів. Найголовніше зараз - це захистити дітей від кору, бо це дуже небезпечне захворювання. Більше того, ця зараза витає в повітрі вже більше двох років.

Хто може вакцинуватися безкоштовно?

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Всі діти до вісімнадцяти років. Якщо ви пропустили планове щеплення, то наверстайте згаяне. Від цього залежить ваше здоров'я. Також вакцинуватися можуть і дорослі, але тільки в тому випадку, якщо ви військові, учасники ООС, студенти, медпрацівники або педагоги.

Важливо! Дітям до вісімнадцяти років потрібен дозвіл від батьків!

Нагадаємо, МОЗ попереджає про неочікуваний спалах кору.

Як раніше повідомляв Знай.uа, тисячі людей в Україні захворюють на кір і стільки ж людей гинуть.

Знай.uа писав, нещодавно МОЗ звітувало, що 783 людини протягом останнього тижня захворіло на кір, одне немовля померло, але це на 10% менше, ніж було раніше. Можна сказати, що страшна недуга нарешті потроху відступає?