Сьогодні, 23 лютого 2019 року у французькому районі Клермон-Феррані було затримано 23 учасника акції протесту. Цей рух було організовано учасниками програми "жовтих жилетів". Про це першими повідомив новинний канал РБК-Україна з інформацією від франзуцкого інформаційного ресурсу - BFM TV.

В даних акції повідомляється що по мірі проведення цього протесту було затримано правоохоронними органами 23 протестувальників. Співробітники патрульної поліції заарештували з них вісім активістів. Більш того офіційні особи поліції Франції відібрали в учасників бейсбольні біти, ножі та інші колючі, ріжучі, а так само ті предмети, які можуть завдати серйозні каліцтва людині.
Ходить інформація про те, що в сьогоднішньому протесті в Клермон - Феранне повинні взяти участь мінімум три тисячі демонстрантів.
Відзначимо, що в суботу, 23 лютого, відбулася новий спалах антиурядових акцій протесту у Франції іменована рухом "жовтих жилетів". Рух жовтих жилетах — спонтанне протестний рух у Франції, без вираженого лідера, що з'явилося в кінці 2018 року. Таку назву вони носять яскравого кольору елемента одягу, яке позначає приналежність до певному руху. Було сформовано батальйон з протестувальниківв самому центрі Парижа, біля Тріумфальної арки. Протестувальники планували влаштувати ходу заможними кварталами міста всіх закоханих.


Нагадаємо раніше "Знай.ua" писав про те як головний журналіст України, Дмитро Гордон, на російських телеканалах пояснює людям по той бік екрану про локшину, яку їм вішають на вуха.

Також "Знай.ua" повідомляв про походження активістів руху " жовтих жилетів". Чим загрожуюють такі акції протесту людям.Що про це думають жителі самого Парижа та й усієї Франції. За що борються правозахисники.

Раніше "Знай.ua" інформував про радикальні дії НАТО проти Путіна. До яких загроз вдався Столтенберг.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще