Вчора, 26 лютого, в Тернополі помер Іван Мандрик. У рідному місті його називали Дід Майдан. Чоловікові було 78 років, коли його серце перестало битися.

Що ми знаємо про героя?

Він завжди був активною людиною. Коли почалася Революція Гідності він не злякався і не зачаївся у будинку. Незважаючи на свій вік, чоловік з 2014 по 2015 роки стояв на Майдані у Тернополі. Він завжди допомагав нашим бійцям. Навіть у 74 роки він продовжував рубати дрова та носити воду.

В 2015 році він прийняв рішення їхати в Київ. Відомо, що Дід Майдан їздив періодично в Тернопіль, але тільки для того, щоб переодягнутися і подешевше купити м'ясо, щоб порадувати інших хлопців. До речі, Дід Майдан практично всю свою пенсію витрачав на Майдан. В Києві він не орендував житло, а ночував у наметі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нещасливого 18 лютого в нього потрапила снайперська куля, яка застрягла у бронежилеті. Тим не менше всі ці страшні події під час Революції Гідності дали про себе знати.

Вчора відомий в Тернополі і Києві Дід Майдан, герой України, помер. Повідомляється, що у нього була важка хвороба.

Нагадаємо, активіст Євромайдана зворушив українців до сліз. Через п'ять років він розповів все, що відбувалося на Революції Гідності, про поранення, про безвихідь, про реабілітацію. Незважаючи на всі пережиті страшні події того часу, герой зміг піднятися і фізично, і морально. Зараз він ділиться найпотаємнішим і розповідає про що мріяв все своє життя.

Як раніше повідомляв Знай.uа, генеральна прокуратура з'ясувала, хто стоїть за розстрілом активістів на Майдані. По завершенню слідства ГПУ зможе показати суспільству докази.

Знай.uа писав, через п'ять років після Революції Гідності "беркутівці" так і залишилися на території нашої країни. Журналіст розповідає, що вся справа в психології. Ті події, так міцно зачепилися в пам'яті українців, що будь-яка віддалено схожа ситуація буде викликати ті спомини.