В Мінську, недалеко від колишнього аеропорту "Мінськ-1" виявили радянську авіабомбу. Інцидент стався в суботу, 16 березня. Про це повідомляє прес-служба МВС Білорусі.

Повідомлення про те, що на будівельному майданчику по вулиці Аеродромній знайдений снаряд, вступив правоохоронцям близько 11:20. На місце прибутку наряд патрульно-постової служби та слідчо-оперативна група, вони оточили район і евакуювали будівельників.

Як з'ясувалося, небезпечна знахідка - це фугасна авіаційна бомба радянського виробництва калібром 100 кг з підривником ФАБ-100. Сапери провели огляд прилеглої території, в ході якого інших вибухонебезпечних предметів виявлено не було, а авіабомба була занурена в спецавтомобіль.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше, під час спецоперації в Парижі було евакуйовано близько 1600 осіб. Про це написала у себе на сторінці в Twitter мер міста Анн Ідальго. Причиною евакуації стала виявлена бомба часів Другої світової війни.

Всіх евакуйованих людей розмістили у спортивних залах і муніципальних установах. Мер написала про те, що запобіжний захід було застосовано за розмінування снаряда, і що муніципальні служби знаходяться поруч з людьми.

Бомбу, знайдену ще 4 лютого, було переміщено в квартал Сен-Дені, що знаходиться в передмісті. Він зберігався на території будівельного містечка. Зробили це спеціально для того, щоб снаряд можна було розмінувати. Планувалося, що бомба в спеціальній камері відправиться на глибину 200 метрів у землю, а потім підірветься.

Нагадаємо, у Харкові поліція отримала повідомлення про замінування житлових будинків. Поліція евакуювала 104 людини. Вибухотехніки оглянули майже 16 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглу територію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", київські поліцейські отримали анонімний дзвінок про замінування Палацу "Україна", де проходив концерт студії "Квартал 95". Поліція не проігнорувала цей дзвінок і на Велику Васильківську стягнули спеціальні служби, сапери шукали бомбу.

Також "Знай.uа" писав, у Новій Зеландії невідомі влаштували стрілянину в двох мечетях міста Крайстчерч. В результаті теракту в Новій Зеландії 15 березня загинули щонайменше 49 людей, ще 48 отримали поранення. Які напали були 3 чоловіків і жінка.