У китайському місті Яньчэн провінції Цзянсу увечері у четвер, 21 березня, стався потужний вибух на хімічному заводі компанії Tianjiayi Chemical Co.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві джерела.

У повідомленні сказано, що в результаті вибуху 47 людей загинули, понад 640 поранено, з них 90 — у важкому стані.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Окрім того, після вибуху сейсмологи зареєстрували землетрус силою 2,2 бала за шкалою Ріхтера. У житлових будинках, розташованих на відстані кількох кілометрів від місця вибуху, повилітали шибки.

За останніми даними, загинули 47 осіб, 640 поранені. Стан 32 людей оцінюється як важкий, постраждалі знаходяться у реанімації.

Пожежа на хімзаводі поширився на сусідні підприємства. Діти в дитячому саду, розташованому неподалік від заводу, були терміново евакуйовані.

Місцева екологічна інспекція повідомляє, що в зоні промислової катастрофи в повітрі не зафіксовано аномальних концентрацій хімічних речовин.

Точні причини вибуху наразі все ще з'ясовують, однак стало відомо, що компанія, яка виробляє понад 30 органічних хімічних сполук, зокрема легкозаймисті, у минулому неодноразово була оштрафована за порушення правил безпеки праці.

Влада КНР пригрозили, що починається масштабна інспекція хімічних підприємств. Заводи, які не відповідатимуть правилам, що стосуються небезпечних хімічних речовин, будуть закриті.

Варто нагадати, що у 2015 році 165 осіб загинули в результаті серії вибухів на хімічному складі в місті Тяньцзінь на півночі країни, а у листопаді 2018 року в результаті серії вибухів під час доставки газу на хімічне підприємство загинули 23 людини.

Нагадаємо, на вулиці Радіотехнічній у Харкові стався вибух газового балона на автомобілі "ТАЗ", який належав комунальному господарству.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Запоріжжі в дачному будинку сталася пожежа, внаслідок чого загинув чоловік.

Також Знай.ua писав про те, що український завод злетів у повітря, медики рятують десятки постраждалих.