У понеділок, 25 березня, в Мінську під час акції, приуроченої до 101-річчя проголошення незалежності Білоруської народної республіки, місцева міліція заарештувала відразу кілька політиків, активістів і діячів мистецтва. Про це повідомляє портал Tut. by.

Так, міліцейські автобуси забрали співголову незареєстрованої партії «Білоруські християнські демократи» Віталія Ромашевского і лідера «Об'єднаної громадянської партії» Миколи Козлова після того, як вони почали відповідати на запитання журналістів. Також політики хотіли покласти квіти до будівлі, де в 1918 році була прийнята статутна грамота про створення незалежної БНР.

Крім того, серед затриманих виявилася активістка Олена Толста, яка в знак протесту проти політики влади прикувала себе ланцюгом до стовпа на Жовтневій площі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Потім на Комсомольській вулиці, де планувався святковий концерт, затримали чотирьох музикантів. Виконавців запхнули в автозак. За даними правозахисників, всього було заарештовано 12 осіб.

Політика Миколу Козлова і активістку Олену Толсту, затриманих на Жовтневій площі, а також музикантів доставили в будівлю Центрального РУВС. Про пред'явлення їм будь-яких звинувачень поки не повідомляється. Відомо, що до початку концерту співробітники міліції попереджали, що можуть звинуватити виконавців у порушенні статті 10 закону Республіки Білорусь про масові заходи.

Нагадаємо, що у Франції тривають акції протесту "жовтих жилетів". Протестувальники в містечку Еврі підпалили транспортні засоби біля місцевої мерії.

Як повідомляв портал Знай.uа, французькі правоохоронці затримали 31 людину у зв'язку з 19 хвилею протестів "жовтих жилетів" у першій половині дня в суботу. Поліція також провела більше 2 тисяч перевірок громадян і виписала кілька штрафів.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві на Майдані Незалежності пройшов черговий мітинг проти корупції в "оборонці". Вимоги прості: залучення корупціонерів в українській оборонній сфері до відповідальності.