Про це повідомив спікер Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі одного з телеканалів, повідомляє УНН.

"Після масштабних навчань, які проводили Білорусь і РФ, дійсно, ситуація в прикордонних районах дещо погіршилася. По-перше, швидше за все не всі Збройні сили РФ покинули територію Білорусі. По-друге, представники спецслужб РФ на території Білорусі відчувають себе досить вільно. У них об'єднані бази даних, тому кожен громадянин, який перебуває на контролі в РФ і перетинає кордон в Білорусь повинен розуміти, що росіяни, по-перше, бачать це, а по-друге, він може бути затримано також і на кордоні з Білоруссю", - підкреслив Слободян.

Разом з тим він підкреслює, що на прикладі Павла Гриба ми можемо бачити, що небезпека їхати в Білорусь така ж, як і їхати до країни-агресора.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Крім того, представник ДПСУ зазначив, що "всі командувачі пологів у Білорусі безпосередньо підпорядковуються Генштабу РФ, тобто навіть не президента країни".

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що розмови про об'єднання Білорусі з Росією не відповідають дійсності і взагалі дурні.

Так, за словами білоруського лідера розмови про об'єднання країн ведуться між населенням країн постійно і лише останнім часом набрали вражаючих масштабів. Президент Білорусі назвав ці розмови дурними і такими, що притягнуті за вуха.

За словами Лукашенка, ніяких розмов про можливе об'єднання країн поки не ведеться і взагалі про це мова не може йти.

Як повідомляв портал Знай.uа, Олександр Лукашенко заявив, що Росія найближчим часом може позбутися потужного союзника – Білорусь. Відбудеться це в тому випадку, якщо Москва не запропонує Мінську компенсацію за зростання ціни на нафту.

Знай.uа писав, що білоруси готуються до партизанської війни з Росією.