Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що розмови про об'єднання Білорусі з Росією не відповідають дійсності та взагалі дурні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Так, за словами білоруського лідера розмови про об'єднання країн точаться між населенням країн постійно та лише останнім часом набрали вражаючих масштабів.

"Занадто багато сьогодні (я аналізую ситуацію в нашому суспільстві, та й у росіян) йде розмов про об'єднання двох держав. Багато зараз з'явилося питань у зв'язку з церквою в Україні про автокефалію нашої церкви в Білорусі", - сказав Лукашенко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також президент країни назвав подібні розмови дурними та такими, що притягнуті за вуха.

Лукашенко заявив, що розмови про можливе об'єднання країн наразі не йдеться та не може йтись.

"Ми з президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному такого питання немає - про об'єднання", - додав Лукашенко.

Він додав, що ще раніше Білорусь та Росія підписали договір про створення Союзної держави та подальший розвиток двосторонніх відносин.

За його словами, свого часу країни повинні були прийняти Конституцію Союзної держави, де мали бути прописані і органи управління, і органи влади, і єдина валюта, політика і так далі, але РФ відмовилася від цього.

"Я це нагадав президенту Росії, він сказав: "Так, так і було". Постає питання: що будемо робити з союзним договором? Треба сідати за стіл і дивитися, що ми разом можемо сьогодні згідно з договором вирішити, на що ми разом можемо без всякого тиску піти", - зазначив Лукашенко.

Разом з тим варто відзначити, що російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що президент РФ Володимир Путін кілька років поспіль робить ставку не тільки на провокації в Україні з метою особистої вигоди. В його планах – захоплення Білорусі, хоча робитиме він це тихцем і під прикриттям "дипломатії".

Він вважає, що верхівка Кремля більше не боїться США: там всі впевнені – Трамп "доживає" останні дні на посаді, тому й поводяться настільки зухвало. Хоча на пом'якшення з боку Америки РФ навряд чи може розраховувати:

Нагадаємо, Путін проверне у Білорусі "український сценарій", який готували ще за Єльцина.

Як повідомляв "Знай.ua", улюблений курорт Путіна зник з лиця землі.

Також "Знай.ua" писав, що білоруси готуються до партизанської війни з Росією.

Лукашенко сперечається з Путіним через ціни на газ