Під час новорічного привітання президент Білорусі Олександр Лукашенко підняв питання питання незалежності країни.

Він також зазначив, що білоруси повинні зміцнити свою державність на принципах чесності і справедливості "і саме такою зберегти країну для дітей та онуків". Президент Білорусі подякував усім, хто знаходиться "на посту", забезпечуючи військову і економічну безпеку країни.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Лукашенко також закликав громадян берегти мир в країні як "величезну цінність".

"Головне - ми зберегли мирне небо для білорусів і в очах наших дітей немає страху і безвиході від війни", - зазначив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Дивіться: Новорічне привітання президента Білорусі Олександра Лукашенка

Як відомо, останнім часом розгорнулися неабиякі пристрасті між керівництвом Білорусі та Російської Федерації. Перший публічний конфлікт стався під час Євразійського економічного форуму – президенти двох країн Олександр Лукашенко і Володимир Путін влаштували, що нехарактерно для них обох, публічну суперечку щодо цін на газ.

зустріч Путіна з Лукашенком
зустріч Путіна з Лукашенком

Після обговорення розбіжностей у закритому режимі Лукашенко зізнався, що справа дійшла до вибачень один перед одним.

Наступний епізод стався через тиждень. До Бреста 13 грудня приїхав прем'єр Росії Дмитро Медведєв, де відкрито говорив, що Росія наполягає на створенні Союзної держави і виступив з конкретними пропозиціями щодо поглибленої інтеграції Білорусі. Йшлося про створення єдиного емісійного центру, єдиної митної служби, суду, впровадження єдиної валюти – російського рубля. Лукашенко на закиди Москви не соромився висловів, називаючи дії РФ "спробою інкорпорувати (приєднати – ред.) Білорусь".

Лукашенко і Путін
Лукашенко і Путін

Днями прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив: Росія нібито не планує "приєднати" сусідню державу:

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

"Звичайно, не йдеться про якесь приєднання і т. д. Це швидше рух назустріч один одному, це не рух в один бік", - стверджував він.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко подарував російському колезі Володимиру Путіну кілька мішків картоплі. Як повідомляв "Знай.ua", з'явилася інформація про можливу зустріч лідера Північної Кореї Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа. Також "Знай.ua" писав, у Кремлі прояснили питання, яке стосується об'єднання Білорусі з Росією.