Представники суспільної думки - журналісти, блогери та публіцисти - проаналізували "потуги" РПЦ щодо дискримінації автокефальної церкви в Україні та спрогнозували подальші дії Путіна на території нашої держави.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяви аналітиків.

Публіцист Павло Шехтман вважає, що Томос – найголовніша подія 2018 року для України. Київ розриває з Москвою не тільки політичні, але й духовні зв'язки.

Томос в Україні
Томос в Україні

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Страшний удар по "русскому миру" завдано відразу з двох сторін. З одного боку – руйнується уявлення про Україну, як продовження Росії, що через якесь випадкове непорозуміння намагаються відірвати "бандерівці". З іншого боку, Константинополь підірвав саму основу "скреп" – уявлення про Росію як про центр православ'я.

А ще українські спецслужби довели, що здатні працювати і розкривати змови. Свідчення – інсценування замаху на Аркадія Бабченка.

Аркадій Бабченко
Аркадій Бабченко

Або Москва побачить конструкцію, що дозволяє без втрати обличчя піти з Донбасу протягом року-півтора, або Київ отримає ще більш масштабний конфлікт із невеселими наслідками, пише політолог Олег Волошин.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Часу на очікування ще п'ять років у Кремля немає. І в України також. Тому дописувач вважає, що результати виборів у 2019 році мають вирішальне значення для України.

вибори в Україні
вибори в Україні

Зважаючи на російську агресію, зовнішньополітичними пріоритетами України у 2019 році будуть відновлення територіальної цілісності, деокупація Криму й Донбасу і проблеми з вирішенням російської мілітаризації Азовського моря. В цьому переконує голова парламентського Комітету в закордонних справах Ганна Гопко.

російська агресія в Азовському морі
російська агресія в Азовському морі

Щодо перспективи членства і в ЄС і в НАТО, то, на думку Гопко, українська дипломатія і взагалі держава буде проходити тест на здатність відстояти державну незалежність, – адже у 2019 році багато кому захочеться через можливість приходу проросійських сил здійснити реванш і почати хитати зовнішньополітичний курс.

"Чи насправді Лукашенко погодився лягти під Росію" – у статті під таким заголовком журналіст і блогер Денис Казанський аналізує, чому він не поспішає вірити російським ЗМІ, що Лукашенко здався Путіну.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Єдине, що в цій історії точно відомо – Білорусі знову потрібні російські гроші, і Лукашенко готовий йти на різні хитрощі, щоб їх отримати.

Нагадаємо, слідом за кандидатами на пост президента та правлячими політиками України предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній звернувся до українців з привітанням.

Як повідомляв раніше Знай.ua, після отримання Томосу українці масово переходять у лави УПЦ КП.

Також Знай.ua писав про те, що Кирило просить Варфоломія припинити спілкування з "розкольниками" і відмовитися від участі в політичній авантюрі.