Слідом за кандидатами на пост президента та правлячими політиками України предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній звернувся до українців з привітанням.

Так, митрополит привітав країну з новим 2019 роком, і побажав, щоб в державі настав мир. Про це стало відомо завдяки повідомленню голови ПЦУ в соцмережі Twitter.

Епіфаній
Епіфаній

Митрополит побажав українцям закінчення війни на Донбасі та повернення незаконно анексованого Росією Криму.

"Хай новий рік благості Божої дарує нам надію на переможне завершення війни на Сході України, повернення анексованого Криму, а потім – настання миру на нашій багатостраждальній Батьківщині. Нехай усіх нас береже Господь! З Новим роком, дорогі українці!", – сказав Епіфаній.

Варто нагадати, що глава Російської православної церкви Кирило звернувся в гнівному листі до патріарха Варфоломія, погрожуючи Україні через Томос. На сайті РПЦ опублікували лист з погрозами. Кирило просить Варфоломія припинити спілкування з "розкольниками" і відмовитися від участі в політичній авантюрі.

Нагадаэмо, раніше повідомлялося, що ЗМІ розповіли про майбутнє УПЦ МП в Україні, і воно, м'яко кажучи, незавидне. Аналіз того, що відбувається з відповідними прогнозами надає газета "Місто" з посиланням на видання "Вголос". По ідеї, церковна влада московських попів незабаром повинна накритися великим мідним куполом, і ось чому.

До московського патріархату не приєднається жодна українська церква. Тому незабаром РПЦ почне поступово втрачати парафії. Власне – це вже почалося. Видання пишуть, що приходи РПЦ будуть рідшати, як російська піхота, розбита українськими градами. Всі події, загострюючі конфлікт між Україною і Росією – зокрема, агресія в Азовському морі, похорони військових, убитих на Донбасі – пробуджуватимуть все більше антиросійських настроїв в Україні.

Нагадаємо, волинська церква перейшла до ПЦУ: розлючені путінські попи відразу ж збіглися.

Як повідомляв Знай.uа московські попи благають світ не визнавати перемогу України: це дискримінація.

Знай.uа писав, Єпіфаній розповів, коли Христу народитися в Україні: єдина дата.