Громадська організація "Потон" провела рейд у місті Чорноморську Одеської області. Варто зазначити, що проект відомий тим, що бореться з закладами, у яких немає ліцензії, і аптеками, де торгують психотропними речовинами без рецепту.

У неділю, 24 березня, в одному з під'їздів багатоквартирного будинку активісти знайшли використані шприци та медичні речовини. Відеосюжет про цей інцидент представник проекту "Потон-Одеса" Борис Баркар опублікував у себе на каналі YouTube.

Так, на відео видно, що після застосування психотропних речовин люди з наркозалежністю залишають використані шприци на підвіконні і навіть ховають їх у поштові скриньки.

Крім того, під час огляду було виявлено упаковку з невикористаною лікарською речовиною.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"На питання про те, чому жителі не діють, є логічне пояснення – люди бояться. Адже від наркозалежних не знаєш, чого очікувати після того, як вони приймуть відповідний препарат. Люди розраховують на допомогу поліції!", – розповіла представник депутатського об'єднання "За Чорноморськ" Лілія Гаврилюк.

Нагадаємо, що українські правоохоронці викрили транснаціональну злочинну організацію. Учасники злочинної організації з 2014 року збували наркотики в мережі Інтернет та за допомогою месенджера Telegram на десятки мільйонів доларів США.

Як повідомляв портал Знай.uа, комітет Верховної Ради з питань прав людини підтримав електронну петицію про законодавче врегулювання застосування медичного канабісу, яка набрала на сайті парламенту понад 25000 голосів. Петицію підтримали всі присутні члени комітету.

Також портал Знай.uа писав, що громадянина Росії Андрія Жесткова затримали на індонезійському острові Балі. Його звинувачують у спробі контрабанди орангутанга. Дворічну тварину напоїли снодійним і засунули у валізу. Препарат також знайшли серед речей пасажира.