З'явилися страшні подробиці загибелі українського заробітчанина Ігоря Манорика в Кракові. Ігорю було 45 років, він був родом з Тернопільської області. В чужу країну поїхав, щоб заробити трохи грошей для своєї сім'ї.

У Ігоря залишилися дружина Ольга і 20-річна донька Наталя, є літня мати, яка дуже важко переживає смерть сина. Ольга на даний момент знаходиться в шоковому стані і відмовляється коментувати подію.

Манорик працював на території замку Вавель, зміцнюючи разом з іншими українцями стіну замкового комплексу.

Причиною загибелі став зсув ґрунту, а потім обвалилася стіна. Інші робітники встигли відійти, а ось для Ігоря НП виявилася фатальною На місце прибули медики, проте вже нічим не змогли допомогти потерпілому. Реанімаційні заходи тривали годину, проте не дали никаного результату. Від отриманих травм Ігор загинув на місці.

Робітник загинув під час реставрації Вавельського Замку у Кракові

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Кажуть, що в той фатальний день з іншими працівниками в'язали арматуру в ямі, за тим мали заливати розчин. Майже всі чоловіки піднялися з ями, тільки Ігор не встиг. "Виходь" - говорили йому. "Дов'язую і виходжу" - відповідав Ігор. Тут чоловіки побачили, що стіна падає. "Швидше, стіна падає!" - крикнули. Ігор тільки встиг озирнутися, і його засипало. Його негайно забрала швидка, надавали допомогу, але шансів вижити не було, тому що весь був поламаний…

Український заробітчанин буде похований у селі Пробіжна, звідки він родом. Повідомляється, що разом з Ігорем в одного підрядника у Польщі працювали його брат Андрій і друг Роман. За день до трагедії, Ігор дзвонив сестрі, радів, щось жваво розповідав, нічого не предвещадо біди. Ігор їздив на заробітки до Польщі вже не перший раз, раніше працював охоронцем на крохмальному заводі.

"Прикро, що з Ігорем трапилася така біда, — зітхає секретар Пробежнянского сільської ради Аріна Польова. — Його старенька мати Ярослава Петрівна вже всі сльози виплакала, сестра Марія теж дні безперервно — пішла днями до сусідів на похорон, то зомліла… Майже два тижні вже чекають на тіло, щоб поховати. Це очікування дуже важке… Ігор з багатодітної сім’ї, у нього є двоє братів і сестра, батько давно відійшов в інший світ. Манорики дружні, працьовиті, тримають худобу, обробляють землю. Ярослава Петрівна захотіла, щоб Ігоря поховали у рідному селі. Можливо, в цю середу вже доставлять тіло. Ігор був офіційно оформлений на роботі, нещасний випадок розслідує поліція, мабуть, в ці дні проводили необхідні експертизи. Повинно бути все по букві закону. Зараз готують документи для перевезення тіла через кордон".

Нагадаємо, раніше у Польщі українці викинули з вікна: діти чекали тата додому.

Також ми писали, що Страшна смерть знайшла українського заробітчанина у Польщі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в мережі показали пекельні умови для українських заробітчан.