Правозахисник та інженер Павло Лисянський повідомив про моторошну аварію на одній із шахт, яка сталася під Алчевськом і вже забрала життя чотирьох гірників.

Відповідну публікацію він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Йдеться про шахту "Схід-Карбон".

"Мені повідомили, що ВГРЗ (Воєнізований гірничорятувальний загін) з шахти під Алчевськом вже 5 годин працює на місці аварії. Але поки безуспішно. Перший вибух був дуже потужний, і як наслідок стався викид вугілля і породи, який і заблокував гірників", -йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Рятувальники - у це насправді важко повірити - прибули лише добу.

НВФ "ЛНР" заявили, що у них немає належного гірничорятувального обладнання тому вони змушені звернутися в МНС РФ. В НВФ "ДНР" також заявили про відсутність гірничорятувального обладнання.

"У шахтарів є тільки ШСП (шахтний саморятівник) - індивідуальний засіб захисту гірників при підземних аваріях - час защиного дії 60 хвилин. Шахтарі під завалом знаходяться вже другу добу... Знаючи, що гірничорятувальні загони неукомплектованны і немає можливості в разі аварії врятувати людей, НВФ "ЛНР" і "ДНР" незважаючи на це продовжують видобуток вугілля. Вважаю ці дії злочином", - підкреслив юрист.

"Як гірничий інженер (7 років підземного стажу) я прекрасно знаю, що в таких ситуаціях дорога кожна хвилина. Воєнізований гірничорятувальний загін повинен підніматися по тривозі миттєво, вводиться в дію план ліквідації аварії, і не можна втрачати жодної хвилини", - відзначає експерт.

[quote author=""]"В даній ситуації лише МНС РФ чекали добу...", - резюмував автор публікації.

ИНФОРМАЦИЯ О ЧП НА ШАХТЕ «СХИД-КАРБОН». ТЕЛО 4 ГОРНЯКА ПОДНЯЛИ НА ПОВЕРХНОСТЬ... Тело 4 горняка подняли на поверхность,...

Geplaatst door Павел Лисянский op Vrijdag 26 april 2019

Нагадаємо, на шахті "Надія", що у Львівській області в результаті обвалу породи загинув гірник.

Як повідомляв раніше Знай.ua, рятувальники знайшли трупи восьми людей на руднику Уралкалія в Солікамську.

Також Знай.ua писав про те, що будні "псевдореспубліки" все більше перетворюються на жалюгідне існування її жителів.