На серпантині гори Говерла поруч з водоспадом Говерлянский загинув чоловік. Прикру знахідку вмявили надзвичайники просто напередодні Великодня. Загиблим виявився 48-річним житель міста Бар Вінницької області. Про це повідомляють Факты.

Виявили загиблого в заметі ввечері 27 квітня. На місце прибули рятувальники з селища Ворохта. Тіло передали поліції для встановлення причини смерті.

І хоч надворі вже цілковита весна, у карпатських високогір’ях, як завжди, знайдуться місця, де є снігові замети. От і необачний турист став жертвою стихії і знайшов свій останній спочинок в Карпатах.

Рятувальники попередили, що в Карпатах зараз склалися несприятливі умови для сходження у гори. На високогір'ї Івано-Франківської області високий ризик сходження лавини. Після проливних дощів у горах оголошено сніголавинну небезпеку третього рівня.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У горах часто проводять пошуково-рятувальні роботу із залученням рятувальників пошуково-рятувальних відділеннь.

Через проливні дощі на високогір'ї Івано-Франківської області і в східній частині Закарпаття сильно зросте ризик сходження лавин. Оголошена сніголавинна небезпеку третього рівня (значний ризик).

Щодо ситуації в інших регіонах, то короткочасні дощі з грозами можливі у всіх областях, крім центральних і південних. До надвечір 28 квітня синоптики обіцяють невеликі дощі, зокрема вологість очікується в Одеському регіоні.

Нагадаємо, прогулянка на дні Карпатського моря: сумка для реліквій, молоток і запас питної води. "Карпатське море" було частиною могутнього океану Тетіс, води якого покривали всю територію Європи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", загадковий предмет, якому, як показав аналіз, більше 185 млн років, лежав на пляжі Сандсенд.

Також "Знай.uа" писав, на Кайманових островах дослідники натрапили на 3 раніше невідомих науці виду тварин. Кістки були зібрані в печерах, воронках і торф'яних відкладах.