За фактом загибелі 23-річного матроса на борту малого броньованого артилерійського катеру "Вишгород" правоохоронці проводять слідчі дії.

Про це повідомили у прес-центрі ВМС.

Крім того керівництво Військово-морських сил розпочало власну службову перевірку з метою з'ясування всіх обставин, які мали місце при трагічній загибелі українського моряка.

Варто відзначити, що трагедія сталась вранці 2 травня на борту артилерійського катеру "Вишгород", який на той момент перебував у Практичній (Воєнній) гавані в Одесі.

ВМС України
ВМС України

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що у Держкіно вже провели процедуру "перегляду" нового повнометражного художнього фільму Тимура Ященко "Черкаси". Незабаром в Україні має відбутися прем'єра.

Так, фільм показує історію екіпажу тральщика "Черкаси", який 4 роки тому став єдиним з 7 кораблів, який утримав український прапор на щоглі на озері Донузлав під час захоплення Криму. Протягом 3 тижнів екіпаж судна тримав оборону, відбиваючи атаки військ Росії.

Нагадаємо, у посольстві США в Україні заявили, що продовження арешту 24 українських моряків на території Росії – це жахливо і несправедливо. Заява посольства з'явилося на наступний день після того, як московський суд прийняв рішення про продовження арешту українських моряків.

Як повідомляв "Знай.ua", у російській столиці в Лефортовському райсуді, де полонених українських моряків наша делегація зустріла оплесками, триває засідання, на якому розглядається питання про продовження запобіжного заходу морякам. В мережі українські журналісти опублікували потужне відео, на якому записано слова наших тимчасово полонених захисників.

Також "Знай.ua" писав, що на фрегаті Військово-морських сил Збройних сил України "Гетьман Сагайдачний" відбувся концерт на підтримку полонених РФ українських моряків. За словами заступника командувача ВМС ЗС України з морально-психологічного забезпечення Андрія Урсол, на сьогоднішній день 24 військовослужбовці ВМС України "знаходяться в російському полоні".

Порошенко не зможе контролювати депутатів БПП, більшість переорієнтується на Зеленського - Тарута