У Києві поліція затримала матір загиблої екс-нардепа "Партії регіонів" Олену Бережну.

У четвер, 9 травня, перед початком акції "Безсмертний полк" жінка намагалася пройти на периметр проведення маршу в футболці з георгіївською стрічкою, повідомляє РБК-Україна.

Олену Бережну затримали біля метро "Арсенальна" за порушення громадського порядку, коли та йшла до місця проведення акції, яка мала початися о 10:00. Між нею та правоохоронцями сталася перепалка. Жінка відмовилася зняти стрічку, після чого її одразу затримали.

Зазначимо, що згідно з чинним законодавством України георгіївські стрічки прирівнюють до символіки тоталітарних режимів. Публічна демонстрація таких знаків передбачає адміністративну відповідальність.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

9 травня в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У Києві заплановано відразу кілька акцій. Крім того, на Арсенальній площі зібралися люди для участі в акції "Безсмертний полк", присвяченій закінченню Другої світової війни. На місце збору прийшло небагато людей з портретами загиблих солдатів радянської армії та гвоздиками, зате поліцейських зібралося багато. У місця проведення акції встановлено рамки.

Окрім того, у парку Вічної Слави традиційно відбувається церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата. Із самого ранку ряд вулиць було перекрито для руху транспорту у зв’язку з заходами. Головний "тренд" цьогорічного заходу - червоні маки та маленький прапор України, які красуються на грудях в учасників ходи та правоохоронців.

Нагадаємо, що Зеленський на День перемоги 9 травня подякував найважливішій людині: шкода, що ми рідко згадуємо.

Як повідомляв портал Знай.ua, жителі Києва лютують через Онуфрія, "зрадники України".

Також Знай.ua писав про те, що 8 травня – День пам'яті та примирення, день капітуляції нацистської Німеччини.