Геніальний французький кінорежисер Жан-Клод Бріссо помер в Парижі в суботу, 11 травня у віці 74 років.

Він прославився своїми кінороботами "Звук і лють", "Біле весілля" і "Дівчина з нізвідки", передає Monde з посиланням на сім'ю кінематографіста.

Згідно з даними агентства AFP, іменитий режисер помер в лікарні в результаті тривалої хвороби.

Бріссо отримав дві нагороди Каннського кінофестивалю – у 1988 році за фільм "Звук і лють" він отримав "Спеціальний приз молодіжного журі", а в 2003 році режисер отримав премію французької культури "Кінематографісту року" за фільм "Таємні пристрасті".

Популярні новини зараз
Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

У фільмі 1989 року "Біле весілля" знялася юна актриса Ванесса Параді, за свою роль вона отримала французьку премію "Сезар" в номінації "Найбільш багатообіцяюча актриса".

У 2005 році режисера засудили до року позбавлення волі за сексуальні домагання до двох актрис.

У 2012 році Бріссо став переможцем 64-го кінофестивалю у швейцарському місті Локарно і володарем "Золотого леопарда" за фільм "Дівчина з нізвідки".

Нагадаємо, російського скандального журналіста Сергія Доренко повинні були поховати у неділю, 12 травня, на Троєкуровському кладовищі. Проте прощання відкладається у зв'язку з тим, що вдові не видають тіло чоловіка.

Відомо, що заборону про видачу тіла видала поліція. Документ був підписаний заступником начальника СЧ СУ УВС по ЦАО Москви Бахтіним і він вступив у 2-й судовий морг вночі напередодні передбачуваного похорону.

В документі міститься розпорядження про те, що не можна видавати тіло для поховання або кремації "у зв'язку з необхідністю повторної судово-медичної експертизи".

Як повідомляв Знай.ua, донька Сергія Доренка назвала несподівану версію смерті журналіста.

Також Знай.ua писав, що покійний Сергій Доренко говорив про Україну.