Відомий російський журналіст Сергій Доренко помер у Росії після того, як йому раптово стало погано під час поїздки на мотоциклі. Лікарі вже провели розтин тіла загиблого й виявили причину смерті.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Згідно з висновками експертизи причиною смерті вказана "аневризма грудної частини аорти розірвана". У Сергія Доренка виявили гемотампонаду - скупчення рідини, що перешкоджає функціонуванню серця. Розтин пройшов в морзі при Троєкуровському кладовищі.

Сергій Доренко
Сергій Доренко

"Коли висхідна грудна аорта розривається, кров потрапляє в перикарду, тобто в серцеву сорочку, - настає раптова смерть", - сказав Директор ФГБУ "Національний медичний дослідний центр ім. Вишневського" Аміран Ревішвілі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Відомо, що Доренко їхав на своєму мотоциклі Triumphі, під час руху йому раптово стало погано, і він впав на проїжджу частину в районі Земляного Валу. Перехожі, які стали свідками ДТП, викликали "швидку". Коли медики прибули на місце, журналіст був без свідомості, знаходився в стані клінічної смерті. Лікарі намагались реанімувати Доренка протягом години і 20 хвилин, проте це не дало результатів.

журналіст Сергій Доренко
журналіст Сергій Доренко

Сергієві Доренку було 59 років. Він народився в Керчі (Україна), закінчив історико-філологічний факультет університету Дружби народів імені Патріса Лумумби в Москві. З 2008 року Доренко був головним редактором і ведучим радіостанції "Російська служба новин". Він залишив її в 2013 році, коли був призначений гендиректором Арам Габрелянов. Після цього Доренко очолив нову радіостанцію "Говорить Москва". До РСН журналіст працював на "Ехо Москви", до цього близько десяти років — на основних російських телеканалах.

Зазначимо, що журналіст захоплювався автомобілями та мотоциклами, стрільбою з лука, дайвінгом, частота багато подорожував світом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Сергій Доренко пережив клінічну смерть і за його життя борються лікарі.

Як повідомляв портал Знай.ua, озвучено офіційну причину смерті вокаліста The Prodigy Кіта Флінта: це не самогубство.

Також Знай.ua писав, у Москві помер легенда радянського кіно актор Сергій Юрський.