12 червня один окупант був знищений в результаті бойових дій на Донбасі, ще троє – поранені. Про це стало відомо із інформації прес-служби Операції Об'єднаних сил на офіційній сторінці у Facebook. Прикро, але поранення отримав один український воїн.

За даними військових, збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. З них тричі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Василь Музика, солдат ЗСУ у відставці
Василь Музика, солдат ЗСУ у відставці

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 16 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: п’ять разів ВОДЯНЕ – із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; тричі АВДІЇВКУ – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем; поблизу населеного пункту МАР'ЇНКА – зі станкового протитанкового гранатомету та великокаліберних кулеметів; два рази ШИРОКИНЕ – з автоматичних гранатометів; НВОТРОЇЦЬКЕ – гранатомети різних систем; двічі СТАРОГНАТІВКА – автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя; ЛЕБЕДИНСЬКЕ – стрілецька зброя; околиці ТАЛАКІВКИ - гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя", - йдеться у повідомленні.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На інших напрямках бойовики теж не дрімали, вони обстрілювали позиції українських захисників гранатометами різних систем, у хід пішли навіть великокаліберні кулемети та стрілецька зброя, а також міномети калібру 120 та 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення. На кожний обстріл ворог отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям.
За даними розвідки 12 червня одного окупанта знищено та 3 поранено.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розкрив очі сенатору США на дві війни в Україні: "Ми не можемо чекати".

Як повідомляв портал Знай.ua, українські воїни завдали потужного удару окупантам, до Путіна повезуть десятки "200-их".

Також Знай.ua писав, Стрєлков похизувався звірствами на Донбасі: "Ховалися за спинами жінок та дітей".