Українці бурхливо обговорюють скандальні одкровення екс-ватажка "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) про те, що терористи прикривалися мирними жителями Донбасу під час боїв із ЗСУ.

Ігор "Стрєлков-Гіркін"
Ігор "Стрєлков-Гіркін"

Відповідною публікацією про "подвиги" Гіркіна та терористів поділився блогер Денис Казанський у Facebook.

"Стрєлков розповів, як у 2014 році "карателі ЗСУ" просили його не ховатися в житлових кварталах Слов'янська, і боротися поза житловою зоною, щоб не підставляти цивільних. Але "ополченці" вирішили, що ховатися за спинами жінок і дітей безпечніше", — написав блогер Денис Казанський.

терористи
терористи

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Українці буквально киплять через підлість окупантів і боязнь вести бойові дії за межами населених пунктів.

"Ховатися за спинами мирних жителів — російська тактика війни", "І хто ж у результаті фашист?", "Ось і ще чергові одкровення пса війни, вічного ополченця від Балкан до України. І ніхто Ігорка до відповідальності не притягне..." — пишуть коментатори.

Нагадаємо, слідство встановило організаторів, замовників та виконавців убивства ватажка терористів Олександра Захарченко.

Захарченко
Захарченко

Про це повідомляють "Риа Новости" з посиланням на заяву глави так званої "ДНР" Дниса Пушиліна.

У повідомленні йдеться, що серед замовників вбивства є високопоставлені громадяни України та інших країн, каже глава самопроголошеної республіки Денис Пушилин, не уточнивши при цьому, про кого саме йде мова.

Денис Пушилін
Денис Пушилін

"Слідство встановило організаторів, виконавців і замовників вбивства колишнього глави ДНР Олександра Захарченка", - заявив Пушилін.

Як повідомляв раніше Знай.uа, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак розповів про зарплати на Донбасі і чому люди все активніше біжать з цього пекла.

Також Знай.uа писав про те, що "ДНР" оголосили про запуск в Донецьку власного виробництва трамваїв. Кураторством даного проекту зайнялися колишній соратник лідера "ДНР" Захарченко Олександр Тимофєєв, більш відомий як Ташкент і "міністр" Олексій Грановський.