Президент України Володимир Зеленський розповів сенатору США Роберту Портману, що Україна веде дві війни — з Росією і корупцією.

У четвер, 30 травня президент Володимир Зеленський зустрівся із сенатором США Робертом Портманом, та обговорив із ним політичну ситуацію в Україні, зокрема дострокові парламентські вибори та ситуацію на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба президента.

Глава держави пояснив рішення розпустити парламент тим, що воно відповідає запиту суспільства.

"Якщо б цей Парламент, що не працює, був і далі, то ми сформували б Уряд у грудні. Ми не можемо чекати. У нас дві війни – війна з Росією і війна з корупцією всередині країни, яка є загрозою, перш за все, для економіки України", — наголосив Зеленський.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції
Показати ще

Також президент обговорив з сенатором війну на Донбасі та необхідні кроки для мирного врегулювання, передусім щодо припинення вогню та обміну заручниками.

Зеленський подякував сенатору за підтримку США, зокрема за позицію Сенату у запровадженні санкцій проти Росії та надання Україні військової допомоги.

Нагадаємо, Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посад двох міністрів і голови СБУ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Німеччина підказала Зеленському, як закінчити війну на Донбасі

Також Знай.ua писав, Зеленський обрав нового спікера Ради