Зміна влади в Україні може стати поштовхом для пожвавлення мирного процесу та врегулювання конфлікту на тимчасово окупованій території Донбасу.

Таку заяву зробив очільник МЗС Німеччини Гайко Маас в ефірі на телеканал ZDF.

Дипломат заговорив про конфлікт на Сході перед вильотом до України, де у нього запланована зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

"Люди на сході України потребують миру", — сказав він.

Гайко Маас

Окрім того очільник МЗС Німеччини наголосив, що динаміка виборів дає шанс "вийти з глухого кута й остаточно ввести в дію мирний план Мінських домовленостей". Маас каже, що Німеччина і Франція готові надати максимально можливу допомогу. Німеччина вимагатиме від Росії "конструктивного внеску".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський узявся за Луценка: слуга народу розв'язав руки НАБУ, за Порошенка - був "параліч".

Як повідомляв Знай.uа, оскільки в Україні скоротилася кількість населення, було б доцільно переглянути й кількість народних депутатів, які засідають у Верховній Раді. З такою заявою виступив представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук.

Також портал Знай.uа писав, колгоспні наїзди Омеляна на Зеленського рознесли в Facebook: "Прищавий юнак".