Бійці ООС відтіснили гібридну армію РФ з-під Маріуполя. Українські військові зайняли ворожу позицію "Дерзкая" і стратегічну висоту.

Про це повідомив Волонтер Олександр Карпюк.

Перед тим, як зайняти позиції терористів "ДНР" під населеним пунктом Водяне, Збройним силам України вдалося знищити цілий взвод окупантів всього за кілька днів.Саме тому агресор був змушений відступити з утримуваних тривалий час позицій.

"Є під Пикузами (це під Маріуполем) одна позиція сепаров, яка дуже довго була для нас проблемою. Ну, не те щоб їсти – була така позиція. Сепары її називали "Зухвала". Вона була в самій високій точці та контролювала Водяне. Біля неї і були найбільш запеклі бої", – пише він.

Карпюк додав, що для бойовиків ця позиція була гарячою точкою, оскільки там вони несли дуже серйозні втрати. Поступово українські морпіхи підкопалися до неї і пішли копати в тил, взявши зазначену позицію в вогневий мішок.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

"Після чого питання полягало лише в тому, коли ворог втомиться втрачати своїх бійців. І ось. Через тиждень після того, як на цих позиціях були втрати майже взвод убитими і пораненими, сепары пішли і не повернулися. На позиції ворога зайшли ВСУ. Ось така тактика в позиційній війні. Без штурмів. Тишком, нишком. Але з величезними втратами для ворога. Таким і має бути примус до миру. І знаєте, що там найцікавіше? Там зараз перестали стріляти. Мораль зрозуміла?" – розповів волонтер.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розкрив очі сенатору США на дві війни в Україні: "Ми не можемо чекати".

Як повідомляв портал Знай.ua, Німеччина підказала Зеленському, як закінчити війну на Донбасі

Також Знай.ua писав, Стрєлков похизувався звірствами на Донбасі: "Ховалися за спинами жінок та дітей".