ЗСУ продовжують нести втрати в зоні ООС на Донбасі навіть після оголошеного перемир'я. Тільки в грудні ЗСУ, частини Нацгвардії і СБУ втратили 11 українських військових.

1 грудня загинули двоє підполковників спецназу СБУ "Альфа" Дмитро Каплунов і Денис Волочаєв при виконанні спецзавдання в "сірій зоні" на лінії зіткнення. Тіло Каплунова бойовики "ДНР" віддали тільки через тиждень після його загибелі.

7 грудня в районі Золотого на Луганщині в результаті ворожого обстрілу з АГС загинув молодший сержант Дмитро Темний. Вдома на нього чекали дружина та трирічна донька.

ЗСУ на Донбасі, Facebook
ЗСУ на Донбасі, Facebook

9 грудня в районі Золотого підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час переміщення на позиціях у межах ВОП відразу три бійця 14-ї ОМБр – молодший сержант, командир БМП Віктор Пруський, молодший сержант Андрій Войтович та старший солдат Сергій Сирота.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

11 грудня в районі Новотроїцького Донецької області при виконанні службових обов'язків помер Андрій Дзюба, який служив у 128-й окремій гірничо-штурмовій бригаді.

14 грудня в районі Світлодарської дуги загинув 21-річний гвардієць Сергій Михальчук. Він під мінометним обстрілом позицій прикрив своїм тілом іншого військового.

17 грудня в районі Мар'їнки під Донецьком від кулі бойовика загинув старший солдат Василь Лісіцин, який служив у 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового Походу.

День Сухопутних військ ЗСУ, facebook.com theministryofdefence.ua
День Сухопутних військ ЗСУ, facebook.com theministryofdefence.ua

22 грудня на передовій у Луганській області від кульових поранень загинув механік-водій БМП Герман Соловйов з 93-ї ОМБр "Холодний Яр".

25 грудня в Бахмуті Донецької області помер Сергій Пугач з 72-ї ОМБр.

Нагадаємо, що у неділю, 29 грудня, відбувся обмін полоненими між Україною і бойовиками "ДНР" і "ЛНР". З територій ОРДЛО на батьківщину повернулися 76 полонених - 12 військових і 64 цивільних.

Як повідомляв портал Знай.uа, колишній в'язень бойовиків Едуард Алоян, який був звільнений у рамках нового обміну полоненими, зазначив, що сидіти у в'язниці бойовиків було рівнозначним перебуванню в пеклі.

Також портал Знай.uа писав, що президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Російської Федерації Володимиром Путіним.