Багатьом знайома страшна сторінка історії, яка з'явилася на світ в XV-XVII столітті в Західній Європі, яку прозвали "Полювання на відьом".

У цей сумний період масово переслідувалися і піддавалися стратам жінки, що вважалися відьмами.

Відьмою могли назвати будь-яку жінку, що мала незрозумілі для більшості обивателів знання і уміння. Таких жінок вважали слугами диявола, які брали участь в шабаші і займалися сексом з демонами-чоловіками. Саме за такі "проступки" жінки того часу переслідувалися інквізицією з будь-яким доносом, і безжально знищувалися.

Але ці 5 жінок залишили особливий відбиток в історії відьмоловства.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Бріджет Бішоп "Салемські відьми"

Спочатку жінку похилого віку Бріджет Бішоп, власницю кількох місцевих таверн, "без суду і слідства" визнали винною і повісили. А потім ще понад сімдесят "відьом" були позбавлені життя.

У 1692 році в Новій Англії проходив цей моторошний процес. В ті часи, інквізиція засудила до повішення 19 осіб, і один піддався раздавленню камінням.

А понад 200 осіб були посаджені в тюрму. Приводом процесу стала хвороба дочки і племінниці пастора Салема. Місцевий доктор поставив діагноз - вплив відьом.

Агнеса Семпсон

Криваві події відбувалися в Шотландії. Нібито кілька підступних відьом за допомогою чаклунських чар намагалися потопити королівський корабель.

Знову, "свідки" страшних ведьмовских ритуалів під болісними допитами дали свідчення проти відьом і першою була схоплена, дивовижно, але шановна в місті дама, повитуха на ім'я Агнеса Семпсон. Її моторошно катували, надівши "ведьмину вуздечку".

Зрештою, вона у всьому зізналася і видала ще п'ять своїх спільниць. Звичайно ж, Агнеса була засуджена до смерті, задушена і спалена на багатті.

Анна Колдінгс

Ім'я цієї нещасної жінки виявилося названо серед п'яти спільниць. Її також безжально катували і спалили, на відміну від попередньої "відьми", заживо на вогнищі. І на подив в історію Анну Колдінгс записали під ім'ям Матері Диявола.

Занадто голосно, як на жінку, яка потопила всього один королівський корабель.

Каел Меррі

У нідерландському містечку Рурмонд масово почали хворіти і вмирати діти. Після чого, жителі також почали помічати, що і домашню худобу дивно поводився, коров'яче молоко перестало збиватися в масло, воно швидко скисало і пропадало. Ну і природно, причину швидко виявили - Каел Меррі місцева мешканка, була в усьому винна.

Місцевий суд пошкодував Мері, залишивши її в живих, і просто виніс рішення вигнати Меррі з Голландії, але це її не врятувало. Іспанці покарали відьму, спеціальний найманець вистежив Мері, і втопив її в річці Маас.

Ентьен Джілліс

Це історія досить суперечлива. Так як жінка могла бути звичайною дітовбивцею. Повитуху Ентьен Джілліс, жительку Нідерландів, звинуватили в чаклунстві, у вбивстві ще не народжених дітей і новонароджених немовлят.

Її піддали жорстоким тортурам і вона у всьому зізналася, і навіть в тому що спала з самим Дияволом. До того ж, Ентьен вказала ще на кількох чаклунок, на прощання послала прокляття всьому місту і прийняла кару у вигляді повішення. 63 відьми втратили життя в результаті цього процеса.

Нагадаємо, як знаходили відьму на Русі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у голландському місті Аудерватері знаходиться унікальна споруда - “Відьмині ваги”. Саме за допомогою цього пристосування у 17 столітті визначали справжню відьму.

Також"Знай.uа" писав, як з'явився загальноприйнятий образ відьми.