Давним давно, коли будильника ще і в помині не було, а прокидатися рано на роботу потрібно було всім, у деяких європейських країнах була дуже популярною професія будильщика.

Будильщики - це спеціальні люди, які ходили за визначеними адресами і будили людей. Вони знали кому і коли необхідно прокинутися, а змушували вставати вранці людей будильщики різноманітними способами.

В Ірландії та Англії ця професія стала досить популярною. В ті часи будинки були малоповерховими, тому для "побудки" клієнта використовувалися будь-які доступні засоби, що дозволяють дотягнутися до дверей або вікна потрібної квартири.

До людей, які жили на першому поверсі, стукали у двері чи вікно до тих пір, поки потрібна людина не вигляне і не скаже, що вже прокинулася. До тих, хто жив на другому поверсі, достукатися було складніше. У хід йшли довгі палиці або горох. Серед будильщиків були так звані "снайпери", які стріляли по вікнах сушеним горохом. Його насипали в бамбукову трубочку і з силою дули в неї, направивши на потрібне вікно.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Найчастіше будильщиками ставали люди у віці, які самі погано спали вранці. Але подекуди цю роль виконували констеблі і тушители ліхтарів, бажаючи підзаробити. Адже шість пенсів на тиждень і для них не були зайвими!

Нагадаємо, найбільше людей дивують незвичайні, навіть екзотичні деякою мірою явища. Ми розповімо про 7 дивні речі, які було прийнято робити в старовину.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", фахівці експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу "HeadHunter Україна" повідомили, що кінець літа на ринку праці відзначився відносною стабільністю. Загальне число відкритих вакансій за один осінній місяць майже не змінилося.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що флірт хороший саме тим, що ні до чого не зобов'язує, піднімає настрій і сприймається з легкістю обома сторонами. І в давні часи флірт був популярний серед молоді і не тільки.