На півночі Китаю у Внутрішній Монголії археологи виявили скам'янілі останки динозавра. Про це в четвер, 18 жовтня повідомило агентство Сіньхуа.

Так дослідники натрапили на древні останки рептилії поблизу одного з сіл автономного района. Як повідомляє місцева влада, останки належать гігантському травоядному зауроподу, який жив в епоху раннього крейдового періоду 120 млн років тому.

Скам'янілості збереглися досить добре. На думку археологів, динозавр міг досягати в довжину 17 метрів.

Зазначимо, що зауроподи це одна з найбільших груп чотириногих рослиноїдних динозаврів із загону ящеротазових, які мешкали з юрського по крейдяний періоди на всіх материках.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, днями південноафриканські вчені описали новий рід і вид динозаврів, які жили близько 200 мільйонів років тому на території сучасної Південної Африки. Нове відкриття палеонтологів вражає.

Скам'янілості ящера виявили в центральній частині ПАР.Від скелета, серед іншого, збереглося кілька хребців, одна з ліктьових і одна з стегнових кісток, дві п'ясткові кістки.

Як повідомляється в Current Biology, ящери ставилися до завроподоморфам і вони є найбільшими сухопутними тваринами свого часу. Відомо, що завроподоморфи з'явилися в тріасовий період і зникли в кінці крейдяного періоду, 66 мільйонів років тому.

Нове дослідження під керівництвом Йохана Койнери (Jonah Choiniere) описує скам'янілості динозавра-завроподоморфа, який жив близько 200 мільйонів років тому, і, мабуть, був найбільшим сухопутних тварин тієї епохи.
Ці динозаври знамениті своїми розмірами, це найбільші в історії сухопутні тварини, які важили до 70 тонн.

Нагадаємо, днями незвичайну знахідку, під час експедиції першої польової геолого-палеонтологічної школи, виявили вчені і студенти Самарського вузу. У шарі глини було знайдено понад 170 фрагментів посткраніального скелета однієї особини лабірінтодонта.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, науковець з Австралії здійснив унікальне відкриття. Так дослідник Ілля Бобровський зміг ідентифікувати останки, знайдені 75 років тому серед скель Білого моря в Росії. Вони належать дикінсонії.

Також портал "Знай.uа" писав, за кілька десятиліть розкопок в грязьовому вулкані Синя Балка на Таманському півострові палеонтологам вдалося виявити кісткові залишки не менше 120 великих тварин, таких як слони і стародавні носороги — эласмотерії.