Головні відкриття археологів ще попереду, і ми ще так мало знаємо про наше минуле. Це доводять нові артефакти, які виявили за останні 10 років. Вони пролили світло на ті історичні події, які здавалося б, назавжди залишаться таємницею для людства.

Сувої Мертвого моря

Ось вже 70 років у Печері Черепів археологи періодично знаходять стародавні сувої з письменами. Проте рік тому були виявлені нові свитки.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Рукописи датуються III-I ст. до н. е. і вважаються одним з найбільших надбань Ізраїлю.

Мексиканська піраміда Чичен-Іца

24-метрова піраміда, відома як Храм Кукулькана, - це одна з найбільш впізнаваних будівель культури майя. Здавалося б, що може бути простіше, ніж 9-ступінчата піраміда з кам'яних блоків. Але недавні дослідження показують, що всередині неї ховається ще дві піраміди.

найменша мумія в світі

У Кембриджському музеї нещодавно був виставлений крихітний саркофаг. Його знайшли століття тому в околицях Гізи. Довгий час вважалося, що в саркофазі покояться внутрішні органи померлого дорослої людини. Але вчені не так давно встановили, що всередині знаходиться мумія зародка людини. Крихітне тільце обмотана бинтами і залито деревною смолою. Плоду було всього від 64 до 72 днів. Незвичайна знахідка змусила єгиптологів серйозно переглянути своє ставлення до похоронному ритуалу єгиптян, а також їх ставлення до викиднів.

Пагорб Каста – гробниця Олександра Македонського?

У 2012 році археологи зробили знахідку, яка здатна істотно збагатити історію періоду Олександра Македонського. Адже досі залишалося загадкою місцезнаходження могили знаменитого царя-полководця. Мармурові сфінкси, каріатиди, настінні фрески зроблені настільки розкішно, що можна сміливо стверджувати про найважливішою знахідку останнього десятиліття.

Коханці з Вальдаро

На півночі Італії в 2007 році була знайдена спільна могила двох людей, які лежали дуже близько один до одного. Проведена експертиза встановила, що це були хлопець і дівчина. На момент смерті їм ледве виповнилося 18-20 років. Археологів дуже здивувало саме положення тіл: вони лежали з переплетеними руками, повернувшись один до одного. Якщо судити про відсутність будь-яких фізичних ушкоджень, смерть обох була насильницькою. Останки, яким вже більше 6 тисяч років, назвали "Коханцями з Вальдаро".

Нагадаємо, підводна печера ховала моторошні знахідки з потойбічного світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці факти зможуть здивувати найдосвідченішого "знайку" історії стародавнього Єгипту.

Також "Знай.uа" писав, вчені розкопали тисячолітню жінку, яка розбирається в трендах 2018 року.