У часи Холодної війни американський і радянський уряд відкрили кілька, без перебільшення, дивних експериментів. Деякі проекти не так давно були розсекречені. І вони по-справжньому вас здивують.

Літаючі тарілки

Багато американців почали бачити в небі незвичайні літаючі апарати. Кількість репортов було настільки високим, що уряд США не міг і далі їх ігнорувати. Air Force довелося створити спеціальний підрозділ для розслідування. Військові боялися, що НЛО належали російським шпигунам.

Є у супротивника? Значить, і нам таке потрібно! У 1956 році США розробили літаючу тарілку, що виявилася повним провалом. Прототип не зміг піднятися вище 20 метрів в повітря і рухався зі швидкістю 60 км/год.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Океан назад

Деякі проекти були більш амбітні, ніж банальне нарощування ядерного озброєння. Наприклад, СРСР планували розтопити всю Арктику. За задумом інженерів, гігантська гребля повинна була перетнути простір від Росії до Аляски, перекривши потік Тихого океану. Така гребля могла б перенаправити Гольфстрім в Атлантиці, дозволивши теплій солоній воді розтопити лід Арктики.

Операція "Говорить кішка"

Оригінальних ідей вистачало і у фахівців Америки. Однією з найбільш дивних була операція Acoustic Kitty. ЦРУ вирішили вставити мікрофон в вухо кішки і хірургічно імплантувати радіопередавач в тіло.

Належним чином оброблена кішка з'явилася на декількох засіданнях. Тварина було навчено сидіти поруч з іноземними офіційними особами, так що співробітники ЦРУ могли прослуховувати їх розмови. Можливо, з проекту і вийшло би щось, ось тільки один із співробітників розвідки випадково випустив кішку на вулицю, де та потрапила під машину.

Проект Horizon

Проект Horizon передбачав побудову повноцінної космічної станції на супутнику: американці вирішили його приватизувати.

Радіаційне опромінення

Комісія з атомної енергії США проводила жорстокі експерименти над людьми. Одне з племен Венесуели опромінювали радіацією довгі роки, поки число загиблих не перевищило кілька тисяч. Результатів це нелюдське дослідження не принесло.

Проект A119

Секретний план з метою скидання атомної бомби на поверхню Місяця, що розроблявся ВВС США в 1950-ті роки. План не був приведений у виконання, можливо, тому, що висадка людей на Місяць була більш прийнятною. Проектна документація залишалася засекреченою майже 45 років, і, незважаючи на одкровення Рейфеля, уряд США офіційно ніколи не визнавав своєї участі в проекті.

Зоряні Врата

У 1978 році американці почали ще одну цікаву операцію. Розсекречені документи показують роботу 22 спеціалістів-екстрасенсів протягом цілих 20 років. В цілому було витрачено понад 30 мільйонів доларів.

Нагадаємо, історію системи "Safeguard", або секретний проект Америки, якому так і не судилося збутися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Нобуо Фуджіта був унікальним льотчиком, якому вдалося долетіти до території Сполучених Штатів і скинути туди бомбу.

Також "Знай.uа" писав, про проекти Гітлера, які приховували багато років.