Незважаючи на те, що термін "бойові мистецтва" асоціюється у нас, перш за все, з Азією, було б дивно якщо б і в середньовічній Європі не існувала подібна система.

Для людей, що зробили своєю професією війну, уміння володіти холодною зброєю було питанням життя і смерті. Одним з найяскравіших представників середньовічної європейської школи бойових мистецтв був німецький майстер фехтування (Fechtmeister) Ганс Тальхоффер.

На днях в інтернеті опублікували дивовижний старовинний посібник, як битися з жінками.

Який і випустив в 1467 році німецький майстер фехтування Ганс Тальхоффер, повідомляє Was.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Це інструкція з судових поєдинків.

Такі практикували в середньовічній Європі, якщо під час процесу не могли визначити правоту сторін. Вважали, що бог розсудить і подарує перемогу тому, хто правий.

Дамам Тальхоффер радив одягати зручний комбінезон і битися саморобним обушком - каменем, замотаним в тканину.

Суперники повинні були бути рівними по силі. Тому в поєдинку проти жінки чоловіка ставили в яму глибиною по пояс.

Такі поєдинки проводилися в Чехії, коли треба було захистити честь родини або покарати вбивцю чоловіка. На арену могла вийти вдова або заміжня родичка. Дуель тривала до першої серйозної травми або смерті.

Зазначимо, сам Ганс Тальхоффер прожив коротке, але яскраве життя. Прославлений "майстер зброї" прожив всього 40 років.

Але залишив після себе цей чоловік багатющу спадщину. Ганс був автором, принаймні, шести трактатів з фехтування, в яких розглядалися різні методи бою зі зброєю, рукопашного бою та кінного поєдинку.

Нагадаємо, як правило, на шпагах дами билися топлес – по-перше, сукні обмежували рухи, по-друге, вважалося небезпечним потрапляння до рани шматочків тканини. Найбільш жорстокими були жіночі дуелі на грунті ревнощів. Через чоловіків дами билися на пістолетах, шпагах, ножах та навіть на нігтях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жіночі бої почали проводити ще на початку 18 століття, тоді на ринг виходили жінки і били один одного на потіху публіці. І хоча в той час їх ніхто не сприймав всерйоз, саме вони заклали основи жіночого боксу. Ми розповімо про відомих жінок-боксерів з минулого, чиї імена вписані в історію цього виду спорту.

Також "Знай.uа" писав, у минулому дуель була найкращим вирішенням суперечок між чоловіками. В одні часи зброєю виступали шпаги, інші – мушкети, а в треті – револьвери. Але і тоді перебували оригінали, які проводили поєдинки нестандартно і з гумором.