Загадкова історія сталася в невеликому містечку Франції Пон-Сент-Еспрі в 1951 році. Вчені досі не можуть дати однозначну відповідь, що ж це було насправді.

В місцеву лікарню звернулося 3 особи вранці у фатальний день 16 серпня 1951 року. Вони розповідали, що бачили видіння, ніби горять у вогні.

Інший пацієнт розповідав про те, що у видіннях на нього напали страшні чудовиська. Також незабаром медики дізналися про кричущий випадок на іншому кінці міста, де хлопчик несподівано накинувся на свою бабусю і ледь не задушив її.

Крім цього один з місцевих жителів, чоловік вирішив, що він літаків, став на підвіконня і стрибнув вниз. Протягом 10 днів в лікарню надходили люди зі схожими симптомами.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Фатальним днем стало 26 серпня, коли в лікарні надійшло цілих 23 людини. Люди кричали моторошно, бились в агонії і викидалися з вікон. Багато з них померли.

Пацієнти, які вижили, були змушені кілька місяців провести в психіатричній лікарні. У пацієнтів була подібна симптоматика: озноб, судоми і печія. Лікарі припускали, що мають справу з отруєнням, однак був незрозумілий момент.

Фахівці не могли визначити, чим саме отруїлися всі ці люди. Лікарі провели ряд аналізів і зробили висновок про те, що причина криється в спорынье, адже саме отруєння її алкалоїдів здатне викликати такі симптоми.

Дивним було те, що у Франції не було таких випадків з 1816 року. Лікарі прийшли до висновку, що мешканці могли отримати зараження через хліб, який був випечений з борошна, зараженої ріжків.

З цієї причини звинуватили місцевого пекаря, який був єдиним у цьому містечку. Однак не всі повірили в цю версію. Пізніше з'ясувалося, що дослідження хліба проводила фармацевтична компанія "Сандоз", яку через 50 років звинуватили у співпраці з ЦРУ.

Існує версія, що в той час уряд проводив дослідження про вплив ЛСД на людський організм. Тому цілком можливо, що над містечком з літака розпорошили ЛСД для того, щоб зрозуміти, чи викличе це ефект масової істерії чи ні.

Нагадаємо, топ-8 найкрасивіших жорстоких серійних вбивць-жінок вікторіанської епохи. Про найбільш резонансні і жорстоких злочинах XIX століття, які шокували британську публіку.

Як повідомляв Знай. ua, неопубліковані рукописи Ейнштейна вперше показали світу. Альберт Ейнштейн заповів Єврейському університету всі свої листи і рукописи.

Знай. ua писав, що вчені з'ясували, чим стародавні люди займалися у Стоунхенджа. Ці збори можна вважати першими культурними заходами, які об'єднували всіх жителів острова.