Археологи на півдні Польщі знайшли дивовижний артефакт. Знахідкою стала 60-тисячолітня кремнієва майстерня, в якій неандертальці виготовляли зброю та інструменти.

Про це повідомляє Science in Poland.

Відомо, що знахідка була зроблена в Сілезії. Вчені повідомляють, що це перша велика майстерня, яка була знайдена в Центральній Європі. І при цьому вона не була розташована в печері.

Дослідники повідомляють про 17 тисяч кам'яних виробів, які були знайдені в даної майстерні. Згідно з аналізами, дані артефакти були створені близько 60 тисяч років тому. Вони були виготовлені неандертальцями, близькими родичами сучасної людини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вчені припускають, що на території сучасної Польщі вони з'явилися близько 300 тисяч років тому. Саме стародавнє кам'яне знаряддя, знайдене в цій країні, було виготовлено понад 200 тисяч років тому. Його знайшли на березі Вісли. А найдавнішим останків неандертальця, виявленим у Польщі, понад 100 тисяч років.

При цьому до знахідки вчені вважали, що великі майстерні з'явилися лише 40 тисяч років тому. Неандертальці не затримувались довго на одному місці. Тому вчені вважали, що великих майстерень у них і бути не могло.

Нагадаємо, топ-8 найкрасивіших жорстоких серійних вбивць-жінок вікторіанської епохи. Про найбільш резонансні і жорстоких злочинах XIX століття, які шокували британську публіку.

Як повідомляв Знай. ua, неопубліковані рукописи Ейнштейна вперше показали світу. Альберт Ейнштейн заповів Єврейському університету всі свої листи і рукописи.

Знай. ua писав, що вчені з'ясували, чим стародавні люди займалися у Стоунхенджа. Ці збори можна вважати першими культурними заходами, які об'єднували всіх жителів острова.