Протягом багатьох років стародавні піраміди не давали спокою історикам і архітекторам через свою незвичайну і складну структуру.

І хоча офіційно прийнято вважати, що масивні будівлі використовувалися в якості гробниці фараонів четвертої династії Хеопса (Хуфу) в 2580-2560 рр. до н. е., деякі експерти вважають, що все зовсім не так, пише The Sun.

Так наприклад продюсер документального серіалу "Стародавні інопланетяни" (Ancient Aliens) Кевін Бернс стверджує, що з незапам'ятних часів піраміди використовувалися у якості "електростанцій" більш високорозвинених цивілізацій.

Піраміда Хеопса

Як вважає експерт, інтер'єр піраміди Хеопс (самої великої споруди в комплексі трьох пірамід) не схожий на гробницю зовсім.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Безглуздо називати її гробницею, у ній немає ні одного ієрогліфа. Всередині ніколи не знаходили тіл. Єгипетських фараонів виявили під землею, а не в пірамідах", — наполегливо заявляє Бернс.

Продюсер-режисер стверджує, що отримав доступ до піраміди Хеопса і разом зі знімальною командою побував у невідомої частини споруди.

"Інтер'єр Великої піраміди — надзвичайно складна споруда. У нього гранітні стіни, де каміння точно з'єднуються один з одним і абсолютно прозорі. На них немає слідів грубої ручної роботи. Все виглядає так, немов зроблена точна кладка", — заявляє Бернс.

Ґрунтуючись на цих та інших фактах Бернс припустив, що піраміди було побудовані задовго до офіційно визнаної сьогодні дати.

Піраміда Хеопса

"Теорія, яку я знаходжу дуже переконливим, полягає у тому, що піраміда Хеопса передувала Великого потопу — вона може бути набагато старше, ніж ми думаємо", — говорить Бернс.

Також експерт вважає, що піраміда не схожа на технологію будівництва стародавніх єгиптян.

"А раптом до Великого потопу існувала людська цивілізація, тоді наскільки розвиненою була вона?", — задається питанням Бернс.

Дивіться також: Таємниця єгипетських пірамід

Нагадаємо, археологи з Тулейнского університету знайшли в Перу масове місце поховання XV століття, де зберігаються сотні останків дітей і лам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські археологи на місці видобування каменю для будівництва валу Адріана виявили малюнки римських солдатів віком 1800 років.

Також "Знай.uа" писав, невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили зберігалися там святині і останки.