Стародавні єгиптяни знали секрет електрики? У всякому разі, так вважає біоінженер з США по імені Джон Берк. Тільки ось навіщо в пірамідах електричний струм? Про це читайте нижче.

Вчені розкрили ще одну сенсаційну загадку пірамід, яких в історії вже безліч. Здається, ці таємничі споруди ніколи не перестануть обростати і містичними міфами, і найнесподіванішими науковими гіпотезами.

Найбільший інтерес, як і раніше викликає спосіб будівництва цих споруд. Дехто вважає, що піраміди побудували інопланетяни. Деякі впевнені, що для їх побудови використовувалися якісь мега-машини і спеціальні інструменти. А тепер вчені заявляють, що піраміди побудовані таким чином, щоб проводити електрику. Так, американський біоінженер Джон Берк повідав, що вапняк, знайдений в ядрі пірамід, називається доломітом і він має високий вміст магнію. Цей тип металу є хорошим провідником електрики. Зовнішня поверхня усипальниць – бетонний вапняк містить майже нульову кількість магнію і великий відсоток карбонату кальцію, а, отже, володіє низькою провідністю.

На думку вченого, загадкові єгипетські споруди оснащені виокоелектродно-проводячою серцевиною, для якої зовнішні камені служать ізолятором. Те, як влаштовані всередині піраміди, лише підтверджує цю теорію. Ні для кого не секрет, що граніт містить невелику кількість радіації, і є "живим" каменем. Граніт "вміє" електризувати і іонізувати повітря всередині пірамід, насичуючи його радоном. Тепер ученим треба сформувати свою обтічну теорію в повноцінну гіпотезу і пояснити практичну сторону свого відкриття, а також те, з якого дива давнім єгиптянам знадобилася електрика, та ще і в гробницях.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як говорилося в недавньому матеріалі "Знай.uа", Легендарні історичні експонати цінуються як на чорному ринку, так і великими світовими державами, які не соромляться купувати їх, навіть якщо вони належать іншій культурі.

Ми писали про артефактах за які ведуться справжні війни.
Нагадаємо, дослідники з'ясували, як саме стародавні єгиптяни змогли побудувати піраміди.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в районі Матарiя в Каїрі група археологів виявила кілька фрагментів древніх кам'яних плит з ієрогліфічними написами.

"Знай.иа" писав, археологам вдалося відкрити чорний гранітний саркофаг, який знайшли під час розкопок в Олександрії.