Буквально недавно стало відомо, що археологи в прямому ефірі відкрили стародавній саркофаг, де покоївся єгипетський верховний жрець. Вперше поховання виявили в лютому разом із мережею вертикальних шахт у провінції Ель-Мінья. Так, у заплутаних тунелях було 40 мумій, які, як з'ясувалося, належали до заможної еліти.

Під час огляду гробниці дослідники знайшли статуї, амулети і канопи, які колись використовувалися для зберігання органів. Серед них була гробниця з незвичайним візерунком. Щоб її відкрити потрібна була сила декількох осіб. Всередині лежала мумія, загорнута в лляну тканину. Її оточували золоті скарби, ймовірно прокляті.

Повідомляється, що експедицію очолив єгипетський археолог Захі Хавасс, який дозволив американському дослідникові Джошу Гейтсу відправитися разом із ними і зняти репортаж для відомого каналу Discovery.

Варто відзначити, що останки належали верховному жерцю, який служив Тоту – давньоєгипетському богові мудрості та давньої магії. Він жив у часи 26-ї династії, що правила до 525 року до нашої ери.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше ми писали про те, що неймовірне відкриття зробили фахівці з інституту Макса Планки спільно з представниками Тюбінгенського університету. Виявилося, що предки сучасних жителів Єгипту мешкали в Азії. В Африку вони прийшли з територій, на яких сьогодні перебувають Лівія, Абхазія, країни Південної Європи.

Нагадаємо, що неподалік від китайського міста Куньмін провінції Юньнань археологи виявили останки таємничої стародавньої істоти.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені з'ясували, чому навіть через 22 століття зброя теракотової армії у Китаї у відмінному стані. Вони пов'язують якість лез і їх тривале збереження з високою концентрацією олова в бронзі.

Також портал Знай.uа писав, що група археологів у найдавнішому районі Єрусалиму виявила під час розкопок дві печатки з єврейськими іменами. Як зазначили вчені, ці артефакти віком близько 2600 років.