Ця загадка турбує багатьох істориків. Як 150 років тому в Середні століття, у досить розвиненій країні люди, які потрапили або які заблукали в лісах, буквально перетворювалися на здичавілих напівлюдей-напівтварин.

Так в Америці 19 століття задокументовано кілька реальних випадків, коли люди спостерігали "напівлюдину-напівтварину". І мова тут не про міфічних йєті або перевертня, а дійсно про сильно деградованих людей.

Один з випадків стався в 1871 році в окрузі Беркс, штат Пенсільванія, подібний здичавілий кілька тижнів лякав своїми страшними криками і виттям місцевих жителів.

В газетах тих часів, в тому числі і в "New York Times, стали з'являтися яскраві заголовки про дику людину з лісу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Приблизно так описували те, що відбувається у статті:

"Близько двох тижнів тому цей великий і зовсім зарослий чоловік з'являвся на горі навпроти села Моргантуан і всю ніч огидно вив по-звірячому".

Досить лякаюче описували і зовнішність істоти. Говорили, що волосся з його голови таке довге, що закриває всю спину, а обличчя теж сильно заросло, через що він більше схожий на мавпу.

Місцеві жителі врешті-решт не витримали страшних криків і добре озброївшись, вирушили шукати цю напівлюдину.

"Люди розділилися на кілька загонів, і вони чули крик напівзвіра-напівлюдини так близько від себе, що здавалося ясним, що він від них вже не сховається".

Дикий чоловік був дуже спритним і продовжував тікати від мисливців. Говорили, що при звуках його виття собаки теж починали вити і скиглити, а пересувалася напівлюдина то на двох ногах, а то і на чотирьох, при цьому зі швидкістю дикого тигра.

В одному випадку цього дикуна бачили біля загороди з кіньми і коні так перелякалися, що кинулися бігти геть, а потім довго відмовлялися від їжі.

30 липня 1871 року "The New York Times" повідомила, що напівлюдина з Пенсільванії була помічена на околиці села і коли люди побачили його, то кинулися на нього натовпом і нарешті зловили його. І коли його оглянули, то з'ясувалося, що це все-таки людина, тільки незвично запущена.

Незважаючи на свою дикість цей чоловік умів говорити і навіть назвав своє ім'я – Томас Фолі. Також він розповів, що приїхав з Ірландії і раніше працював лісорубом.

"Коли його впіймали, він був майже голий, лише брудні ганчірки висіли на його стегнах. Місцеві жителі дали йому одяг, але варто було їм дати йому свободу, як він тут же втік, скинув одяг і повернувся до свого дикого і примітивного існування", - повідомляла газета.

17 жовтня 1868 року двоє мисливців з Уильямстауна, штат Массачусетс, побачили в лісі схожу дику людину зростом близько 150 см. Все його тіло покривало руде волосся, на обличчі була довга руда борода, а очі були абсолютно божевільними.

"Коли перший мисливець побачив його, істота вийшла з-за скелі і спочатку він навіть прийняв його за ведмедя або іншу тварину. Вони спробували його підстрелити, але ця істота напала на людей, які втратили в сутичці зброю і боєприпаси, а потім і зовсім бігли геть", - повідомлялося в статті з Вермонта.

Нагадаємо, як ненажера Таррар загнав у глухий кут усіх французьких лікарів XVIII століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", загадкова історія сталася у невеликому містечку Франції Пон-Сент-Еспрі в 1951 році. Вчені досі не можуть дати однозначну відповідь, що ж це було насправді.

Також "Знай.uа" писав, про дивну танцювальну епідемію 1518 року, пяка згубила 400 чоловік.