Приблизно 10 тисяч років тому на нашій планеті жила величезна кількість тварин, які не дожили до нашого часу. Півострів Юкатан, який омивається Карибським морем і Мексиканською затокою, був у той час одним із найбільш жвавих куточків Землі.

Останки монстра-людожера

Але все змінилося, коли сюди впав гігантський метеорит. Він залишив після себе величезний кратер Чиксулуб, який вважається найбільшим на планеті.

Кратер Чиксулуб

Нещодавно вчені виявили на дні печери Ойо-Негро в Мексиці останки найдавнішого монстра-людожера. Цей велетенський ведмідь є найбільшим з тих, які коли-небудь жили на нашій планеті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ойо-Негро

Ойо-Негро – це печера, затоплена водою. Її дно є справжнім скарбом для аквалангістів, археологів і палеонтологів. Тут зберігаються останки найдавніших істот. Такого скупчення немає більше ніде у світі.

Печера Ойо-Негро

Крім черепа величезного звіра вчені виявили останки величезного лінивця.

Увагу вчених привернуло те, що біля кісток ведмедя були людські кістяки. Цілком ймовірно, що люди впали в печеру і стали жертвами гігантського кровожерливого хижака. Фахівці відправили череп ведмедя в лабораторію для детального дослідження та вивчення. Експерти знімуть мірки і проведуть необхідні аналізи.

Ведмідь-людоїд

Читайте також: палеонтологи виявили скелет стародавнього кита. Істота мала чотири лапи з перетинками і копитами.

Нагадаємо, вчені натрапили на найдавнішого смертоносного ящера нашої планети. Він володів значним набором гострих іклів і сильними задніми лапами.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: палеонтологи викрили головний міф про динозаврів. У динозаврів виявили підвищену здатність адаптуватися до різних кліматичних умов.

Як повідомлялося, підводні монстри окупували ціле озеро, повідомлення про дивних істот з'являються регулярно. Незважаючи на штучність і багатолюдність, це озеро таїть чимало загадок.