Дуже важливий для історії проект був створений ізраїльським мультимільйонером Мати Кохаві і його дочкою Майєю. На думку засновників він повинен сприяти збереженню історичної пам'яті про Голокост. Проект представили 1 травня. У цей день в Ізраїлі вшановують День катастрофи і героїзму євреїв Європи і Північної Африки. Про це повідомляє bzh.life.

Зйомки проходили на території України, переважно у Львові. Над виробництвом працювала українська команда - Colorfilm.

Instagram акаунт Eva Stories, ведеться від імені Єви Хейман 13-річної угорської єврейки. Єву разом з бабусею і дідусем відправили в Освенцим 2 червня 1944. 17 жовтня 1944 дівчина загинула в газовій камері. Її мати та вітчим зуміли втекти від нацистів і пережити Голокост.

Публікації в записі засновані на записах щоденника дівчинки, який вона вела останні кілька місяців свого життя.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В одній зі сторіс творці проекту розповіли про те, що дівчинка до останнього не здавалася в своїх спробах вижити в концтаборі і мріяла стати відомим новинним фотографом.

"Єва, ми сподіваємося, що за допомогою цього проекту ми здійснили твою мрію", — написали творці eva.stories.

Незважаючи на підтримку Ізраїлю та світової спільноти, деякі інтернет-користувачі піддали критиці проект за несерйозність і перетворення історії в серію "хештегів".

"Якщо ми хочемо дати пам'ять про Голокост молодому поколінню, ми повинні донести її у тому місці, де це покоління знаходиться. А вони у инстаграмі", - пояснив Мати Кочаві.

Зазначимо, Єва Хейман — одна з понад 400 тисяч угорських євреїв, які були відправлені в нацистські концентраційні табори в період з 15 травня по 9 липня 1944 року. Всього з 6 мільйонів євреїв, убитих під час Другої світової війни, майже 600 тисяч були з Угорщини.

"Дорогий щоденник, я не хочу вмирати. Я хочу жити, навіть якщо я буду останньою, яка залишилася тут людиною. Я готова чекати закінчення війни в підвалі, або на даху, або в якійсь секретній ущелині. Я навіть готова дозволити косоглазому жандармові, який розібрав нашу підлогу, себе поцілувати, щоб мене залишили в живих", - говориться в одному із записів щоденника.

Нагадаємо, Голокост - одне з найжахливіших злочинів в історії людства. Це вища міра порушення прав людини – масове вбивство мільйонів безневинних людей тільки за те, ким вони народилися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні випустили інтерактивний підручник про Бабин Яр. Вчителі та учні зможуть на прикладі матеріалів виставки та документального фільму про Бабин Яр розглянути проблемні питання, пов'язані з пам'яттю про жертви Другої світової війни.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про Бабин Яр. Жертвами кривавих розстрілів німецьких катів стали більше 30 тисяч чоловік.