27 січня одночасно у 40 країнах світу відбудеться світова прем'єра документальної стрічки "Хто напише нашу історію".

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У листопаді 1940 року нацисти відправили 450 тис. євреїв у Варшавське гетто. Тоді підпільна група вчених, громадських діячів і журналістів вирішила протистояти окупаційному режиму.

У фільмі розповідається про підпільний архів Варшавського гетто і групу "Онег Шаббат". Вона була створена істориком Еммануелем Рингельблюмом, щоб задокументувати життя єврейської громади під час німецької окупації Польщі.

Перед повстанням у Варшавському гетто архів був розділений на три частини і захований. Дві з них знайшли після війни серед руїн польської столиці, а третя досі вважається втраченою. Повстанці ризикували всім, щоб архів пережив війну і розповів світу про її жахи.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Українцям фільм буде безкоштовно показаний на Сцені 6 Довженко-Центру. Показ фільму "Хто напише нашу історію" в Україні є частиною глобальної події під егідою ЮНЕСКО, яка приурочена до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

Документальний фільм "Хто напише нашу історію" (Who Will Write Our History) режисера Роберта Гроссман продюсировался Ненсі Спілберг. Закадрову озвучку справили володар премії "Оскар" Едріен Броуді і Джоан Аллен.

Показ буде англійською мовою з російськими субтитрами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за чутками, в цьому селі тримали в полоні одного з вищих чинів СС. Сотні жителів міста були вбиті, які залишилися в живих, втекли з міста і ніколи не повернулися назад.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Яновських лісах на Львівщині житель одного з сіл Пустомитівського району виявив старий іржавий молочний бідон. Після розтину виявилося, що в ньому містяться архіви УПА.
"Знай.uа" писав, що земельна ділянка площею 30 квадратних метрів в околицях містечка Годонин належав до Другої світової війни єврейській родині, яка загинула під час Голокосту.