У мережі показали унікальні фотографії німецької армії, зроблені в останні дні Другої світової війни. Знімки з'явилися у книжці письменника Ханса Зайдлера "Образи війни: поразки Гітлера на Західному фронті 1944-1945 років". Про це повідомляє Daily Mail.

"Перші місяці 1944 року для німецького солдата були зловісними перспективами", - пояснив Зайдлер. "На російському та італійському фронтах вони відчайдушно боролися за збереження згуртованості і утримували свої мізерні позиції, на яких часто гинули тисячі людей".

Сотні поневолених німецьких військовополонених проходять через зруйноване місто в їх рідній країні в оточенні своїх американських загарбників до кінця Другої світової війни в 1944 році.

Як повідомляє видання, ці рідкісні знімки дають уявлення про життя солдатів Гітлера, які зазнали поразки.

Нацистські сили в Західній Європі в 1944 році, перевантажені і недостатньо забезпечені - багато з яких були недосвідченими призовниками-підлітками, - зіткнулися з важким завданням захисту від переважної сили союзних військ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нацистського новобранця вчать, як використовувати Panzerfaust, німецька протитанкова зброя плечового типу, яка широко використовувалася впродовж всієї війни.

Panzerfaust була одноразовим зброєю з радіусом дії 100 футів.

Молоді гренадери в своїх плащах вермахту, озброєні протитанковими проекторами Panzerfaust, марширують по німецькому місту під час оборони рейху в 1945 році.

Багато німецьких солдат, які пережили війну, провели деякий час у полоні на союзницькій або радянській землі. У США і Великобританії військовополонені стали брати участь у будівельних або сільськогосподарських роботах.

Репатріація німців у Великобританії почалася у вересні 1946 року, і до 1948 року всі були відправлені додому, за винятком 25 000, яким була надана можливість залишитися.

Пропонуємо вам подивитися збірки унікальних знімків кінця Другої світової війни:

Нагадаємо, знайдений той самий, "прощальний" документ Гітлера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Нюрнберзькому процесі другим за значимістю пунктом звинувачення після євреїв стали медичні експерименти. Всі вони були спрямовані на поліпшення боєздатності армії.

Також "Знай.uа" писав, історію найжорстокішого лікаря-вбивці з Освенцима. Головним предметом інтересу Менгеле були близнюки і люди з різними генетичними аномаліями.