У глибоких хащах джунглів дослідникам вдалося знайти артефакти невідомих культур. В непролазних лісах досі ховається багато незвіданого людиною. Невідомі племена, дивовижні рослини, та небезпечні тварини, про яких тепер стало відомо, віками були приховані у закутках тропічних лісів від людського ока.

Про дивовижні знахідки у непролазних хащах джунглів пише портал Хвиля.

Невідомі племена, скріншот із відео
Невідомі племена, скріншот із відео

Плем'я сентінельців, які не хочуть мати нічого спільного із західною цивілізацією, лише недавно виявили у самому серці джунглів — на одному із важкодоступних островів в Індійському океані. У цій місцевості плем'я проживало протягом останніх 60 тисяч років. Сентінельці готові вбити кожного, хто намагатиметься ступити на їхній острів. Їхня чисельність становить близько півтори тисячі осіб.

Рафлезія арнольді, скріншот із відео
Рафлезія арнольді, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Рафлезія арнольді, яку ще називають трупною квіткою, має дуже неприємний запах. Росте у джунглях Індонезії, Малайзії, Борнео, Суматри та Еланда і Філіпін. У гігантської рослини налічується 17 різновидів, найбільші із яких досягають одного метра в діаметрі. У період цвітіння рафлезія виділяє запах гнилого м'яса, що приваблює мух. Комахи, коли виповзають із квітки, покриті пилком, що сприяє її розмноження. Рослина є паразитом, тому не має ні стебла, ні коренів.

Рафлезія арнольді, скріншот із відео
Рафлезія арнольді, скріншот із відео

У 1961 на Шрі-Ланці було виявлено густо вкриту рослинністю скелю Сігірія. У V столітті місцеве населення побудувало там фортецю, про яку європейці дізналися лише нещодавно, після того як наткнулися на вирізані у скелі сходинки. Зараз її стіни покриті малюнками VIII століття.

Мурахи-зомбі, скріншот із відео
Мурахи-зомбі, скріншот із відео

Мурахи-зомбі — тропічні комахи стають зомбі через особливий вид грибка, спори якого поширюються повітрям та потрапляють в організм мурах. В результаті грибок починає рости всередині мурахи і отримує контроль над її тілом. Таким чином мураха стає продовженням грибка.

Про інші неймовірні знахідки можна дізнатися із відео.

Нагадаємо, раніше нещастя під ялинку: що категорично заборонено дарувати на Новий рік

Як повідомляв портал "Знай.ua", кава — не лише смачний напій: 6 цікавих лайфхаків для побуту і здоров'я

Також "Знай.ua" писав про новорічне диво у рік Білого Щура: яким знакам Зодіаку неймовірно щаститиме у 2020