В італійському місті Рим археологи випадково знайшли секретний склеп Ватикану. На думку фахівців, ця унікальна знахідка дасть можливість дізнатися найпотаємніші сторінки історії католицької церкви.

Зараз вчені вивчають зроблене відкриття, так як на даний момент про нього відомо вкрай мало інформації.

Було припущення, що розташування підземної базиліки нижче рівня моря можна пояснити наростанням культурного шару, але отримані в результаті дослідження дані дали зрозуміти, що це була подоба склепу, який тривалий час приховувався від чужих очей.

Ватикан
Ватикан

Так, в будові прямокутної форми знаходиться багато цікавого. Спочатку склеп призначався тільки для католиків, але він також таїть у собі унікальні образи Медеї, Зевса і Пана. Сьогодні науковці продовжують досліджувати підземну базиліку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, археологи знайшли секретний коридор в стародавньому палаці майя.

Як повідомляв портал Знай.uа, у джунглях Амазонки знайшли руїни загадкової цивілізації.

Також портал Знай.uа писав, що на грецькій горі Афон, куди пускають тільки чоловіків, вчені виявили жіночі кістки. Вони по своїй морфології помітно відрізняються від чоловічих по товщині.