В СРСР зарплати жінок в середньому були на 30% менше, ніж у чоловіків. Коли середня зарплата в СРСР була близько 150 рублів, багато жінок отримували оклади всього в 100 руб. А медсестри отримували і того менше. Цікаво, що більшість отримували приблизно однакові суми. Вони коливалися від 80 до 130 рублів.

Зарплати в СРСР

Медсестра, жінка-інженер, вчителька - всы отримували у межах до 130 рублів. Радянські зірки Алла Пугачова і Софія Ротару могли отримати 400-500 рублів лише за один концерт. У ті часи великої різниці між високооплачуваною і низькокваліфікованою роботою не було.

Після 1965 року жінки до 24 років отримували приблизно на 15% менше чоловіків, а в більш старшому віці різниця могла складати до 1,5 рази. Причиною такої несправедливості було те, що чоловіки в цьому віці могли займати традиційно більш високооплачувані посади - вони управляли колективами, працювали в шахтах, були юристами, лікарями. А от традиційно жіночі спеціальності оплачувались у рази менше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, Ольга Сумська без макіяжу довела, що непідвладна віку, - та ж Роксолана, що і 20 років тому.

Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що Оля Полякова разом з Лесею Нікітюк взяли участь у показі дизайнера Андре Тана в рамках Ukrainian fashion week.