Девід Рокфеллер-старший – один з найвідоміших і успішних бізнесменів у всьому світі. Він прожив 101 рік, і помер 20 березня 2020 року у власному родовому маєтку. Про життя легендарного бізнесмена складають легенди, пишуть книги, а його смерть стала трагедією для всього світу. Згадаємо п'ять фактів про Рокфеллере, які характеризують його найкраще.

1. Девіду Рокфеллерові належить рекорд журналу Forbes, як найстаршому учаснику списку найбагатших людей. Він єдиний з усіх, включених в список, хто зміг дожити до 100 років.

2. Рокфеллер завжди жертвував на науку. Однією з найвідоміших історій є пожертвування в розмірі 100 млн доларів, що філантроп здійснив на користь Гарвардського університету. Гроші були призначені для підтримки студентів Гарварду, направлених за кордон на стажування і практики.

3. Колекціонер жуков. У Рокфеллера була найбільша колекція у світі! Все йому вдалося зібрати близько 40 тисяч примірників.

4. Пройшов через Другу Світову війну. В віці 21 року, в 1942 році, Девід Рокфеллер став добровольцем армійського корпусу, який направили в Північну Африку. Після відкриття другого фронту, підрозділ було перебазоване у Францію. Рокфеллер закінчив війну в званні капітана.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

5. Рокфеллер побував і на державній службі. Зокрема, він встиг попрацювати в Департаменті оборони, охорони здоров'я і соцзабезпечення. Крім того, мільярдер обіймав посаду секретаря мера Нью-Йорка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Шотландії дослідники знайшли гербову печатку XVI століття для таємних послань.

Як повідомляв портал Знай.uа скарб часів Ренесансу знайшли під підлогою церкви.

Також портал Знай.uа писав, що доісторична рибка з "ручками" вразила вчених.