Як відомо, досить давно ходила така думка, що жінка на кораблі – бути лиху. Багато моряків вірили в це незвичайне марновірство та намагалися не допускати дам на борт свого судна. Звідки це пішло – читайте в матеріалі.

Корабель, pxhere

Так, витоки цього марновірства необхідно шукати ще за часів епохи Великих географічних відкриттів. Саме в той самий час моряки змушені були місяці, якщо не роки, так би мовити "постити" на кораблях у своїх морських пригодах.

Через довге перебування в морі будь-яка поява жінки на борту корабля вносила велику смуту в ряди екіпажу, і тягла за собою нещадні бійки, жорсткі сварки та навіть взаємне винищення. Так би мовити, жінка була своєрідним яблуком розбрату для моряків. Таким чином, саме звідси "ростуть ноги" цього марновірства.

Корабель, pxhere

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що архівні фото українських медиків-стиляг оприлюднили в мережі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", радянський вчений Сергій Корольов ставив під сумнів необхідність відправляти жінку в космос.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів склали топ-5 загадкових куточків планети, в яких особливо гостро відчувається містичне.