Існують дуже "ароматні" продукти, запаху яких буває важко позбутися. Йдеться, в першу чергу, про рибу та цибулю. Господині часто використовують їх у готуванні, але от "відмитися" вдається не всім.

Прості лайфхаки вмить допоможуть прибрати неприємний запах після приготування цибулі чи риби. Часто він залишається на різних кухонних поверхнях, посуді та руках.

Риба з цибулею, фото ivona
Риба з цибулею, фото ivona

Для шкіри рук

Руки можна протерти оцтом, а потім промити з милом. Це точно вб'є запашний "аромат". Якщо ж цього немає під рукою, цю роль на себе візьме дрібно нарізана петрушка, селера чи нашатирний спирт.

Для посуду

У ту ємність, яку ви використовували для риби, слід засипати сіль та нагріти. Далі протираємо дно та стінки та обполіскуємо водою.
Обробну дошку можна протерти свіжим лимоном або сіллю.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для приміщення

Найчастіше запах риби заповнює всю кухню або навіть кімнати, але цю проблему можна вирішити - просто додайте в процесі приготування лавровий лист і материнку.

Також господаркам радять залишити біля плити ємність із морською сіллю. Ще можна позбутися запаху, додавши в каструлю з водою 3 ст. л. оцту. Він нагрівається і весь аромат риби або цибулі випаровується. На сковороді слід посмажити корицю чи каву - вони теж добре переб'ють неприємний запах.

Риба з цибулею, скріншот з відео
Риба з цибулею, скріншот з відео

Нагадаємо, що не можна їсти, якщо хочеш прожити довго і щасливо: лікарі показали список продуктів

Раніше ми писали про те, що "Жаб'ячі лапки" це сигнал про хворобу: що робити, якщо постійно мерзнуть ноги

Як повідомляв Знай.ua, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її